12.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
podignuta optužnica

Mateo (24) posudio Tamari i suprugu 350 kuna pa ‘poludio’ kada mu nisu vratili. Uletio im u dvorište, udarao Tamaru šakom, letvom, zamahivao balticom, hodao im po kući…
M

Uhvatio me za kosu, bacio na zemlju te jednom rukom držao za kosu, a drugom me, zatvorenom šakom, udarao po glavi. Cijelo vrijeme pružala sam mu otpor, odnosno ritala ga nogama, a kada sam se podigla, uzeo je neku letvu i udario me po leđima, ispričala je Tamara

Ne propustite

Zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda i mira, odnosno protupravne naplate, koju je pokušao izvršiti u kolovozu ove godine, 24-godišnji Mateo iz Draganovca naći će se na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Koprivnici, nakon što je Državno odvjetništvo nedavno protiv njega podiglo optužnicu.

Sve to zbog showa koji je priredio početkom kolovoza u Subotici Podravskoj, gdje je uletio u dvorište Tamare i Davora kako bi povratio dug od 350 kuna. Od poznanice Tamare tražio je da mu vrati novac, vrijeđajući je da ciganka i da smrdi, a kada mu je odgovorila da nema, nasrnuo je na nju šakama, a zatim ju je odalamio letvom dugom metar i pol, od čega je pala na tlo. Potom je, tvrde tužitelji, samoinicijativno ušao u kuću te iz novčanika uzeo dokumente Davora, koji nije bio kod kuće, ali i 60 kuna.

U svojoj obrani Mateo nije negirao kako je nepozvan ušao u dvorište i tražio povrat duga, ali je rekao kako je Tamara na njega digla sjekiru i htjela ga napasti, nakon čega je reagirao. Također, rekao je da je ona njega prva napala letvom, koju je on potom oduzeo i uzvratio po Tamarinim leđima. Isto tako, negirao je da je uzeo 60 kuna, jer je novčanik bio prazan. Ispričao je kako im je ranije posudio 350 kuna i dogovorio povrat do 25. srpnja, čega se ovi nisu držali.

Govorili su da ih kamatarim, izbrisali me s Facebooka pa sam “poludio”

– Govorili su mi da ih kamatarim i da će me prijaviti i tada su me blokirali na društvenim mrežama. Kako mi je novac bio potreban, jer sam išao na godišnji odmor, a Tamara i njen suprug mi ga nisu vraćali, “poludio” sam i došao na njihovu adresu, koju sam pronašao na Facebooku – ispričao je tijekom ispitivanja.

Ipak, napadnuta Tamara ispričala je drugačiju verziju sukoba. Kazala je da je Mateo, kojeg poznaje od osnovne škole, jednom prilikom, kada su bili zajedno u društvu u parku, čuo razgovor između nje i supruga te se ponudio i posudio 350 kuna, s dogovorom da mu to vrate do 5. kolovoza. Tog dana, kada ju je Mateo napao, bila je s djecom u dvorištu kuće koju sređuju za stanovanje i po njegovom dolasku poručila mu je da novac trenutno nema, nakon čega ju je pljusnuo, što je vidio i najstariji sin.

– Uhvatio me za kosu, bacio na zemlju te jednom rukom držao za kosu, a drugom me, zatvorenom šakom, udarao po glavi. Cijelo vrijeme pružala sam mu otpor, odnosno ritala ga nogama, a kada sam se podigla, uzeo je neku letvu i udario me po leđima. Djeca su vrištala, molila sam da me pusti, u hodu sam došla do terase, a on je cijelo vrijeme išao uz mene i držao me za ruku. Na terasi je pronašao malu sjekiru tzv. balticu i s njom je zamahivao prema meni – ispričala je Tamara detalje napada.

Suprug zatekao uplakanu Tamaru i djecu na cesti

Dodala je da je Mateo nakon toga ušao u kuću te iz novčanika uzeo dokumente i 60 kuna, a pri izlasku iz dvorište rekao joj je da će poslati svoje ljude i da neće biti dobro ako će ikome reći o ovome.

Svjedočio je Tamarin suprug Davor, koji je u to vrijeme bio kod Tamarine tete, a povratkom je na cesti zatekao uplakanu suprugu i djecu. Nakon što mu je supruga sve ispričala, našao se s Mateom, vratio mu novac, a ovaj njemu dokumente, ali ne i 60 kuna.

Iz zapisnika se vidi da je Mateo navedenog dana bio pijan, imao je u sebi 1,20 promila alkohola, dok je Tamara zadobila ozljede u vidu posjekotina, oguljotina i crvenila kože na laktu lijeve ruke te na prednjoj strani tijela i u predjelu donje strane rebara. Polazeći od svih iskaza, medicinske i ostale prikupljene dokumentacije, na sudu su utvrdili da postoje sva obilježja kaznenih djela i da je podignuta optužnica opravdana.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×