2.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Modernizacija koprivničke bolnice

Mato Devčić: Ulaganje 35 milijuna kuna značajno je ne samo za razvoj bolnice, nego i zdravstva u cijeloj sjevernoj Hrvatskoj
M

Ideja ovog projekta je uravnotežen razvoj tako da on zahvaća devet medicinskih disciplina, i to pedijatriju, ginekologiju, otorinolaringologiju, oftalmologiju, ortopediju i traumatologiju, internu medicinu, neurologiju, psihijatriju te fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, rekao je Mato Devčić.

Ne propustite

Prošloga četvrtka, nakon sjednice Vlade, svečano je potpisan ugovor o bespovratnoj potpori za razvoj dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija. Tim Ugovorom Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek u Koprivnici dobila je 35 milijuna kuna za unaprjeđenje devet kliničkih disciplina te uređenje i opremanje bolnice.

Ugovor je uime bolnice potpisao ravnatelj dr. Mato Devčić, a danas je istaknuo važnost tih sredstava za razvoj cjelokupne zdravstvene skrbi u Koprivnici, ali i šire.

– To je trenutno najveći projekt u iznosu novca dodijeljenog iz Europske unije u Koprivničko-križevačkoj županiji i vrlo je značajan za razvoj kako Opće bolnice u Koprivnici, tako i za razvoj cjelokupnog zdravstvenog sustava u sjevernoj Hrvatskoj – rekao je Devčić.

Pojasnio je da će projekt trajati do srpnja 2019. godine, a 35 milijuna kuna rasporedit će se između građevinskih radova, za koje je namijenjeno 20 milijuna, i nabavu opreme, koja će koštati 13 milijuna kuna.

Mato Devčić // Foto: Sanjin Bojić

– Ideja ovog projekta je uravnotežen razvoj tako da on zahvaća devet medicinskih disciplina, i to pedijatriju, ginekologiju, otorinolaringologiju, oftalmologiju, ortopediju i traumatologiju, internu medicinu, neurologiju, psihijatriju te fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Sve će se one opremiti potpuno novom opremom, nabavljenom isključivo u otvorenim postupcima javne nabave i po standardima suvremene medicine – rekao je Devčić.

Obnova tu ne staje, naime, kao što je otkrio ravnatelj, intenzivno se radi na pripremi dokumentacije za apliciranje na projekt energetske obnove u vrijednosti do 25 milijuna kuna, koji će većim dijelom financirati država.

Također, u bliskoj budućnosti nastojat će se osigurati svi preduvjeti za nabavku uređaja za magnetsku rezonancije, no konkretno vrijeme teško je prognozirati s obzirom na veliku zahtjevnost tog projekta, naglasio je ravnatelj Devčić.

Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Župan Darko Koren smatra da su potpisani ugovor i planirani radovi veliki razlog za zadovoljstvo, kao i ulaganje 8 milijuna kuna u Dom zdravlja, odnosno male seoske ambulante koje će tako svojim korisnicima moći pružiti bolju i kvalitetniju skrb.

– Ovo je veliki trenutak za našu najveću i najznačajniju zdravstvenu ustanovu. Sada zapravo počinje operacionalizacija projekta o kojemu govorimo dulje vrijeme. Drago mi je da se to dogodilo u periodu lišenom svih političkih konotacija izbora, tako da zaista možemo reći da govorimo o nečemu realnome. Možemo reći da je ovim ugovorima više od 40 milijuna kuna sredstava usmjereno u zdravstveni sustav županije i svi mi koji smo zaduženi za povećanje standarda zdravstvenih usluga time zadovoljni – uvjeren je župan.

Ravnatelj Mato Devčić smatra da će građevinski radovi krenuti u prvoj polovici iduće godine, nakon što se prikupi sva potrebna dokumentacija i odredi izvođač, dok će se oprema nabavljati javnim i strogo kontroliranim procesom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pet plus

Predivna dama haljinicom istaknula savršenu liniju i pozirala nam za čistu peticu!

Ne znamo što točno ova predivna dama fotografira, ali znamo da je za nas namjestila savršenu pozu za fotku! Potpuno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×