Međunarodni folklorni festival “Iz bakine škrinje” // Ove godine oko 250 sudionika

08:36h
0
120717_Bakina-skrinja

Međunarodni folklorni festival “Iz bakine škrinje” ove će godine okupiti oko 250 sudionika iz Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Program festivala predstavljen je danas (utorak) na konferenciji za medije.

Festival ove godine traje četiri dana, a u Koprivnici i Kalinovcu nastupit će sedam kulturno-umjetničkih društava. Svečano otvorenje predviđeno je za petak u 20:30 u koprivničkom Domoljubu, a subotnji program počinje na istom mjestu u isto vrijeme. Nedjelja je rezervirana za Kalinovac, gdje će u 18 sati u Društvenom domu domaći KUD “Grgur Karlovčan” ugostiti goste iz Rumunjske i Makedonije. Prije samog svečanog otvorenja, u četvrtak u 19 sati u koprivničkom Domu za starije i nemoćne nastupit će Ansamblul artistic “Doruletul” iz rumunjske Tulcee. 

– Ovo je jedan način na koji se možemo povezivati s nama zanimljivim područjima i regijama – rekao je župan Darko Koren, govoreći o mogućnostima kulturne, ali i gospodarske suradnje. 

Krešimir Blažek, predsjednik Organizacijskog odbora, kazao je kako ni ove godine, unatoč manje sponzora nego je uobičajeno,festival neće izgubiti na kvaliteti. Napomenuo je kako je ovaj festival, između ostalog, prilika i za sudionike da ostvare prijateljstva, čak i simpatije.

– Jedan se tako oženio u Latviji – napomenuo je Blažek.