24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Međunarodni folklorni festival „Iz bakine škrinje“ ovog vikenda u Koprivnici
M

Ne propustite

Ovog vikenda, od 21. do 24. srpnja, u Koprivnici će se održati sada već tradicionlani Međunarodni folklorni festival „Iz bakine škrinje“. Riječ je o jednoj od najvećih kulturnih manifestacija na području županije, tijekom koje građani mogu puno toga vidjeti i naučiti, a istovremeno i upoznati kulturne običaje određenih zemalja.

Predsjednik organizacijskog odbora Krešimir Blažek, iznio je podatke vezane uz ovogodišnji, peti po redu Međunarodni folklorni festival, na kojem će osim domaćina KUD Koprivnice, nastupiti kulturno-umjetnička društva iz još pet zemalja.

– Ove godine dolaze nam gosti iz Latvije, Poljske, Albanije, Slovenije i Italije, a sveukupno, na pozornici će svoja umijeća pokazati preko 220 sudionika. Festivalski program održat će se u petak i subotu u Domu mladih, s početkom u 20.30 sati, a već tradicionalno jedna večer je posvećena i socijalnim grupama, tako da će se društva predstaviti i stanarima Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, i to u četvrtak od 19 sati – objasnio je Blažek.

Društva iz dalekih zemalja u Koprivnicu dolaze već u srijedu, a kao i prošlih godina, spavat će u učionicama Obrtničke škole, osim gostiju iz Albanije, koji će zahvaljujući albanskoj nacionalnoj manjini spavati kod Zlatana. U svom boravku u Koprivnici, gosti će se upoznati s kulturom i tradicijom grada i okolice, a u svojim uredima ugostit će ih i gradonačelnik Zvonimir Mršić te župan Darko Koren.

Ulaz na festivalske večeri u Dom mladih je slobodan, a predsjednik organizacijskog odbora Blažek, poziva sve zainteresirane da dođu i napune prostor kao i lani.

– Lani smo imali veliku posjećenost, a vjerujem da će odaziv građana biti velik i ove godine. Želja nam je približiti različite kulture i običaje našim sugrađanima, a Koprivnica ima publiku koja voli folklor i siguran sam da će Dom mladih biti popunjen – zaključio je Blažek.

Organizatori Međunarodnog folklornog festivala „Iz bakine škrinje“ su Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i KUD Koprivnica.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U čast Ivana Levačića

FOTO/VIDEO Više od 200 biciklista vozi 32 kilometra u čast velikog Ivana Levačića, družit će se uz lovački gulaš

Peta po redu Virovska biciklijada održava se danas u Virju, no prvi je put u povijesti posvećena Virovcu Ivanu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×