24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Udruga Bolje sutra

Na međunarodnoj konferenciji primila Priznanje za doprinos ravnopravnosti na radnom mjestu
N

Predstavljene su smjernice za kolektivno pregovaranje, u vidu oglednog kolektivnog ugovora, usmjerene na suzbijanje diskriminacije u području rada i radnih uvjeta.

Ne propustite

Koprivnička Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ u petak je u Zagrebu primila Priznanje za doprinos ravnopravnosti na radnom mjestu na međunarodnoj konferenciji “Radnopravnost 2017. – Radno okruženje ponosno na raznolikost”. Konferenciji su prisutvovali predstavnici najvećeg britanskog sindikata Unite the Union koji broji 1,42 milijuna članova. Njegovi predstavnici govorili su o najboljim praksama koje ovaj sindikat provodi sa ciljem promicanja uključivosti i suzbijanja diskriminacije zaposlenika pripadnika manjina.

Predstavljene su smjernice za kolektivno pregovaranje, u vidu oglednog kolektivnog ugovora, usmjerene na suzbijanje diskriminacije u području rada i radnih uvjeta. Smjernice su razvijene u okviru radne grupe u kojoj su sudjelovali predstavnici sindikata i organizacija civilnog društva tijekom 2016. i 2017. godine.

U Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu sudionicima sudjelovalo je 99 poslodavaca iz područja cijele Hrvatske. 39 poslodavaca primila su posebna priznanja.

Poslodavcima je zahvalio zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Luka Rajčić, zamjenik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Goran Selanec, predstavnik Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike, Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj, te predstavnici udruge Prostor rodne i medijske kulture K-zona.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Sama pamet

Mladić (21) imao više sreće nego pameti, noćas s 1,87 promila autom udario u stup – lakše je ozlijeđen

Više sreće nego pameti imao je jedan 21-godišnjak koji se odlučio sjesti za upravljač auta iako je cijelu večer...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×