8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sajam u Gudovcu

Na međunarodnom sajmu izlagači predstavili svoje medne proizvode i vino, OPG Marijan Hrženjak prvak u medenjacima
N

Na Izložbi vina i vinogradarske opreme sudjelovalo je ukupno četrdesetak izlagača te mnogobrojne vinarije iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a u organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu predstavilo se i pet izlagača s područja Županije.

Ne propustite

Na sajamskom prostoru u Gudovcu održani su 14. Međunarodni pčelarski sajam te 5. Izložba vina i vinogradarske opreme, na kojima su se predstavili poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije.

Sajam je svečano otvorio izaslanik ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak koji je čestitao pčelarima na dobivanju europske izvorne oznake kvalitete, koja im omogućava prepoznatljivost meda na tržištu. Također je naglasio kako je Ministarstvo osiguralo nacionalna sredstva kako bi pčelare pripremili za dobivanje europskih sredstava, što će doprinijeti smanjenju uvoza.

Prije samog svečanog otvorenja Sajma, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencija i Hrvatskog pčelarskog saveza, održan je Medni doručak na kojemu se promovirao med proizveden na hrvatskim pčelinjacima, zaštićen znakom Med hrvatskih pčelinjaka. Na Sajmu je ukupno sudjelovalo 130 izlagača iz Hrvatske i osam stranih zemalja, po prvi put iz Litve, Grčke i Engleske, a brojni posjetitelji imali su priliku čuti stručna predavanja, ocijeniti najbolje medenjake, najljepše uređene izlagače prostore i etikete, doznati inovacije u pčelarstvu te posjetiti Apiterapijsko savjetovalište.

Foto: kckzz.hr

Na Sajmu je svoj med i medne proizvode u organizaciji Upravnog odjela za  gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu predstavilo sedam izlagača s područja Županije:

 • OPG Katarina Regović
 • OPG Dražen Smes
 • OPG Ivančica Prilika
 • OPG Marijan Hrženjak
 • OPG Zdenko Lončarić
 • OPG Zoran Ježić
 • Zdenkini medenjaci – cvjećarski i medičarski obrt

OPG Marijan Hrženjak koji je prošle godine predstavljao Županiju u projektu Zlata vrijedan, koji okuplja najbolje hrvatske poljoprivredne proizvođače, osvojio je prvo mjesto na natjecanju u pripremi medenjaka, što je još jedna potvrda kvalitete njihovog meda koji nosi certifikat Med iz Lijepe naše.

Foto: kckzz.hr

Na Izložbi vina i vinogradarske opreme sudjelovalo je ukupno četrdesetak izlagača te mnogobrojne vinarije iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a u organizaciji Upravnog odjela za  gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu predstavilo se i pet izlagača s područja Županije:

 • OPG Bužić
 • Korenko d.o.o.
 • Kalnička poljoprivredna zadruga
 • OPG Matočec
 • Vinarija Kostanjevec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER ŽENE

Pitomačanke upisale petu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Pitomače stigle su do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u 15. kolu Druge hrvatske lige Sjever slavile su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×