Melita Bušljeta nova viša suradnica za zdravstvene koncesije u županiji

16:48h
0

Melita Bušljeta iz Koprivnice nova je viša stručna suradnica za društvene djelatnosti u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Koprivničko-križevačke županije. Posao će joj prvenstveno biti sve vezano uz koncesije koje na području naše županije dodjeljuju liječnicima i stomatolozima. Rekla nam je to pročelnica Branka Cuki opovrgnuvši da je riječ o otvaranju novog radnog mjesta:
„To smo već imali prije sistematizirano ali nije bilo popunjavano do prošle godine dok nisu krenule te koncesije. Vi znate da je već prije bilo planirano da se krene s koncesijama, međutim, onda su išle izmjene samog Zakona o zdravstvenoj zaštiti i dogovaranja s Ministarstvom, jer smo svi iz svih županija imalo razno razne primjedbe na te koncesije pa se onda krenulo tek prošle godine s koncesijama.“


Od 8 prijavljenih kandidatkinja četiri nisu zadovoljavale uvjete natječaja, a na testiranju su se pojavile dvije, od kojih je Melita Bušljeta postigla bolji rezultat. Ne bude li natječaj srušen u žalbenom roku, nova viša stručna suradnica za zdravstvene koncesije može početi raditi 20.-oga ovog mjeseca. Inače, sustav županije nije joj stran jer je kao vježbenica radila na određeno vrijeme u Upravnom odjelu za financije i proračun.

 

tekst: Radio Drava

čitam...