4.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Međunarodni festival folklora od srijede do nedjelje u Koprivnici
M

Ne propustite

Kulturno umjetničko društvo Koprivnica organizator je i domaćin 4. po redu Međunarodnog festivala folklora ‘Iz bakine škirnje’ koji će se održati od 21. do 25. srpnja u Koprivnici. U petak 23. i subotu 24. srpnja središnji dio Festivala održat će se u Domu mladih u Koprivnici s početkom u 20.30 sati.

Vrijednu baštinu i običaje svojih krajeva predstavit će oko dvjestotinjak folkloraša iz Hrvatske i drugih zemalja. Na ovogodišnjem Festivalu nastupit će KUD Bašćaršija iz Sarajeva, Meiramar-Axouxeres iz Španjolske, Kitka iz Istibanje iz Makedonije, Cirkulane iz Slovenije, Udruga cimbalista Hrvatske iz Đurđevca, Szelence iz Balatonboglara iz Mađarske, Ogranak Seljačke sloge iz Buševca i domaćini KUD Koprivnica.

Gosti iz Španjolske i Sarajeva boravit će u Koprivnici tijekom cijelog tjedna, imat će prilike upoznati naš kraj, a posebno Hlebine – kolijevku naivne umjetnosti. Osim na Festivalu, oni će nastupiti na još nekoliko mjesta, u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, u Čazmi sudjeluju na koncertu u povodu proslave Dana grada u četvrtak 22. srpnja, tijekom dva festivalska dana zaplesat će i u središtu Koprivnice kako bi stanovnike pozvali na večernji program, a u Kalinovcu će nastupiti posljednjeg dana boravka u Podravini i Hrvatskoj.

Međunarodni festival ‘Iz bakine Škrinje’, u organizaciji KUD-a Koprivnica, pomogli su Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

U organizaciji boravka sudionika, kao i cijelog festivala sudjeluje mnoštvo mladih, vrijednih amatera iz KUD-a Koprivnice i njihovih prijatelja, Obrtnička škola Koprivnica i drugi. Za tu priliku dogovoreno je da će se, uz pomoć vojnih kreveta i druge opreme, 80-ak gostujućih folkloraša smjestiti u zgradi koprivničke srednje škole, što je uobičajeno i kada naši folkloraši odlaze na daleka gostovanja. Tijekom višednevnog boravka s gostima će cijelo vrijeme biti vrijedni članovi KUD-a Koprivnica za koje će organizacija Festivala biti veliki i odgovoran organizacijski posao, a usto će i sudjelovati u programu Festivala.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×