Međunarodno priznanje Superior Taste Award za Podravkine proizvode

13:41h
0
090515-pekmez-m

Podravkin Pekmez od šljiva i Sardine u maslinovom ulju dobitnici su priznanja Superior Taste Award za izvrsnost okusa, a samim time i za visoku kvalitetu proizvoda, priopćeno je iz koprivničke kompanije.

Superior Taste Award oznaka je izvrsnosti, a dodjeljuje je International Taste & Quality Institute iz Bruxellesa – vodeća svjetska organizacija koja ocjenjuje kvalitetu okusa svih kategorija proizvoda iz segmenta prehrane i pića. Stručni sud ove ugledne organizacije čine poznati europski kuhari, stručnjaci za pića i sommelieri iz 10 prestižnih europskih kulinarskih organizacija.

U Superior Taste Award kategoriji ocjenjuju se isključivo proizvodi koji se nalaze na policama trgovina, a u proces ocjenjivanja mogu ući proizvodi samo onih kompanija koje posjeduju certifikate kontrole kvalitete.

Eva sardine u maslinovom ulju pripremljene su od najkvalitetnije jadranske srdele, a uz dodatak maslinovog ulja i tradicionalan način prerade garancija su kvalitete i izvrsnog okusa.

Tradicionalni hrvatski proizvod, Podravkin Pekmez od šljiva proizvodi se od 1947. godine prema izvornoj recepturi naših baka.
Velika količina voća i vrlo mala količina dodanog šećera daju proizvodu izrazito bogat okus. Zbog svoje kvalitete, tradicije i dobrog okusa Pekmez od šljiva postao je vrlo brzo jedan od najpoznatijih prehrambenih proizvoda u regiji.