13.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Migranti u Podravini // Preko Botova u Mađarsku na divlje samo danas prešlo već oko 2200 izbjeglica
M

Ne propustite

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, do danas u 12 sati u Hrvatsku je ušlo oko 29.910 migranata.

Nakon što je ujutro u Botovo pristiglo oko 1200 izbjeglica s Bliskog Istoka, u ranim poslijepodnevnim satima stigao je vlak s njih još oko 1000.

Koprivničko-križevačka policija iznova ih je preusmjerila na ilegalni prijelaz u Mađarsku, dvjestotinjak metara udaljenog od dravskog mosta. I ovaj put mnogobrojni volonteri i vatrogasci na tom su im putu dijelili hranu, vodu i higijenske potrepštine. Donacije su to koprivničke Podravke i građana koji su ih dostavili Crvenom križu.

– Uhodali smo se, organizacijski smo sada posloženi kako treba. Sve ide kao po špagi – rekao je Ivan Kramarić, pročelnik područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica.

Doznajemo da ima naznaka da će tijekom noći stići novi vlak s izbjeglicama iz Tovarnika, a postoji mogućnost i da će do Botovo biti dovezeni autobusima.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, do danas u 12 sati u Hrvatsku je ušlo oko 29.910 migranata. U privremenom prihvatnom centru u Opatovcu, dodali su, nalazi se oko 2450 migranata, dok ih je oko 500 izašlo i prevoze se prema graničnim prijelazima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Detalj s prometnica

DALA JE SVOJE Škodo moja, proizvodnje češke, krenem s tobom a vratim se pješke!

"Škodo moja, proizvodnje češke, krenem s tobom a vratim se pješke", napisao je jedan pratitelj facebook stranice Uživo sa...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×