9.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Priznanje

Mile Dedaković Jastreb postaje počasni građanin Đurđevca
M

Ne propustite

Dedaković je s obitelji živio u mjestu Ferdinadovac kraj Đurđevca, a nedavno je preselio u Novigrad kraj Zadra, gdje lakše podnosi tešku bolest.

Mile Dedaković, umirovljeni stožerni brigadir Hrvatske vojske, poznat pod nadimkom Jastreb, postat će počasni građanin grada Đurđevca. Ovo bi mu prizanje trebalo biti uručeno na Dan grada Đurđevca.

Dedaković je s obitelji živio u mjestu Ferdinadovac kraj Đurđevca, a nedavno je preselio u Novigrad kraj Zadra, gdje lakše podnosi tešku bolest.

Đurđevčani su mu na ovaj način odlučili iskazati čast i zahvalnost, kao najpoznatijem ratnom zapovjedniku obrane Vukovara tijekom Domovinskog rata.

Pred više od tri godine, kada je Jastreb bio nepokretan te suočen s teškim dijagnozama, u pomoć su mu pohrlile braniteljske udruge, sugrađani i mnogi drugi. Bivši gradonačelnik Vukovara poslao mu je električni krevet, stigla su mu i električna kolica, od HVIDRA-e je dobio 20.000 kuna, a pomoglo mu se i oko prodaje voćnjaka s jabukama, o kojem zbog bolesti više nije mogao brinuti.

Ovaj ratni heroj je zbog ozbiljno narušenog zdravlja preselio na morski zrak u Novigrad, gdje se pomalo oporavlja, a o njemu brine supruga Tereza.  Ima oko 16 dijagnoza, uzima inzulin i mnoštvo drugih lijekova.

Hoće li moći po svoje priznanje doći u Đurđevac za sada nije poznato, no Đurđevčani će ga uvijek dočekati s dobrodošlicom.

Podravkina Udruga branitelja, u suradnji s ostalim braniteljskim udrugama, već mu je dodijelila Priznanje Junak hrvatskog Domovinskog rata, kao ratnom zapovjedniku obrane Vukovara te jednom od najzaslužnijih hrvatskih ratnika koji su 1991. stvarali hrvatsku državu.

Đurđevački gradski vijećnici će  o svim dobitnicima javnih priznanja odlučivati danas, u ponedjeljak, a nagrade će im biti uručene na svečanoj sjednici povodom Dana grada, 23. travnja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×