14.6 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SURADNJA KOPRIVNICE I MAĐARSKOG HEVIZA

Milijunskom investicijom obnovit će se zgrada koprivničkog Muzeja, najstarija javna zgrada u gradu
M

Grad Koprivnica i mađarski grad Heviz partneri su u projektu pod nazivom Energy efficient refurbishment in cultural heritage buildings - RefurbCulture uz pomoću kojeg će se izraditi projektna dokumentacija za energetsku obnovu zgrade Muzeja grada Koprivnice, a u Hevizu će se obnoviti kulturna zgrada Vila Pocza.

Ne propustite

Grad Koprivnica i mađarski grad Heviz partneri su u projektu pod nazivom Energy efficient refurbishment in cultural heritage buildings – RefurbCulture uz pomoću kojeg će se izraditi projektna dokumentacija za energetsku obnovu zgrade Muzeja grada Koprivnice, a u Hevizu će se obnoviti kulturna zgrada Vila Pocza.

– Muzej je ipak najstariji javni objekt u gradu. Veliki je problem vlaga koju ćemo riješiti ovom obnovom. Uz to, promijenit će se stolarija i krovište. Htjeli smo već postaviti i novo centralno grijanje, no odustali smo s obzirom da su odobreni novci za ovaj projekt pa da nemamo dvostrukih troškova. Zadnjih 15 godina nije bilo nikakvih ulaganja u zgradu – kazao je Robert Čimin, ravnatelj koprivničkog Muzeja.

Foto: Matija Gudlin

Uz Grad Koprivnicu, u projektu sudjeluje i Regionalna agencija Sjever koja je zadužena za stručnu podršku u izradi strategija i analiza potrebnih za izradu dokumentacije.

– Osim što će se napraviti ta energetska obnova zgrade, kroz projekt se radi i na strateškom povezivanju prekograničnih prostora između Koprivnice i Heviza. Projekti obnavljanja kulturne baštine su važni za sve gradove koji iz EU Fondova pokušavaju pronaći sredstva za njihovo financiranje. Osim što se stječe tako veliko iskustvo, ne opterećuje se gradski proračun, a dobivaju se rezultati koji se onda kasnije mogu koristiti u daljnjim natječajima, kao primjeri za dobivanje novaca za druge projekte – objasnila je Ksenija Ostriž, zamjenica koprivničkog gradonačelnika.

Iva Svirčić Borštnar // Foto: Matija Gudlin

Projekt će trajati 16 mjeseci, a ukupna vrijednost je 1,35 milijuna kuna te će se sufinancirati novcem iz EU u iznosu od 1,15 milijuna kuna.

– Grad Koprivnica i Heviz dugogodišnji su partneri. Prošle je godine potpisan ugovor o gradovima prijateljima. Uz ovaj, već ima jedan projekt koji je zajednički proveden, a to je sustav Bicko kojeg također ima i u Hevizu – zaključila je Iva Svirčić Borštnar, voditeljica projekta.

Također, preddtavljanju projekta prisustvovao je i Jozef Kepli, zamjenik gradonačelnika grada Heviza.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nismo baš "tako" dobri

Gospodarstvo u našoj županiji je zapravo – osrednje, jedino prosječna plaća radnika ulazi u top 10!

Podravka, Radnik, Carlsberg, Hartmann i još nekoliko većih kompanija "kičma" su županijskog gopspodarstva. No, što zapravo govore podaci poslovanja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×