2.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mimozama prikupljeno 6 tisuća kuna
M

Ne propustite

Obilježavanjem Dana mimoza kojeg je Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije organizirala u subotu u središtima Koprivnice, Đurđevca i Križevaca, prikupljeno je oko 6 tisuća kuna. Novac je namijenjen za edukaciju roditelja i učenica sedmih i osmih razreda podravsko-prigorskih škola na temu prevencije raka vrata maternice, rekla nam je predsjednica lige dr. Marija Sačer. Razočarana je što im dobavljači nisu isporučili ni traženu količinu, a niti kvalitetu nježnih žutih cvjetova.

– Ali akcija je inače sjajno uspjela jer je odaziv građana bio velik. Evo, mislim da smo bili dovoljno glasni da se o tome čuje. Mislim i svrha akcije je da privuče pozornost, da se skrene pažnja na tu vrstu raka koju je moguće prevenirati cijepljenjem, edukacijom i redovitim ginekološkim pregledima tako da je svrha cijele priče bila to, a ne prodaja, izjavila je dr. Sačer.

 

Liječnici školske medicine i ginekolozi s predavanjima će u školama početi za oko dva tjedna, zaključila je predsjednica Lige dr Sačer. Danu mimoza su se također pridružile članice županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova te Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski, a u Križevcima provele su je članice Udruge Agata.

Izvor: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pet plus

Predivna dama haljinicom istaknula savršenu liniju i pozirala nam za čistu peticu!

Ne znamo što točno ova predivna dama fotografira, ali znamo da je za nas namjestila savršenu pozu za fotku! Potpuno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×