17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
rješava se dokumentacija

Mini klaonica u Molvama čeka građevinsku dozvolu, Ivančan: Vjerujem da ćemo ju imati do ožujka, u planu je i osnivanje nove tvrtke
M

Vrijednost ove investicije je oko 2,5 milijuna eura

Ne propustite

Općina Molve je krajem prosinca donijela Odluku o započinjanju postupka ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš stavljanja izvan snage detaljnog plana uređenja gospodarske zone Brzdeljeva.

Što to točno znači za projekt izgradnje klaonice, jedne od većih investicija na koju je Općina Molve usmjerena, a koju bi gradilo Selsko komunalno društvo Molve, pitali smo načelnika Zdravka Ivančana koji nam je u kolovozu 2023. godine rekao kako je izgradnja planirana u 2024. godini, kao i stavljanje klaonice u funkciju.

– Da bismo riješili prilaze i ulaze na dijelu zone gdje je Općina vlasnik i da bismo mogli graditi moramo urediti taj prostor i zato mičemo DPU (op.a. detaljni plan uređenja). Mi smo vlasnici nekih 50 posto poslovne zone, ostalo su privatne čestice, a ujedno bismo i njima htjeli pomoći da sve legaliziraju i pokrenu također neku proizvodnju u budućnosti – pojasnio je načelnik Ivančan donesenu Odluku.

Vrijednost ove investicije je oko 2,5 milijuna eura, a čeka se izdavanje građevinske dozvole. Nakon toga i javni natječaj pa i sama izgradnja.

– Ako sve bude po planu vjerujem da ćemo do ožujka ove godine imate građevinsku dozvolu za gradnju mini klaonice. I Grad Đurđevac i općina Gola, kao i neke druge susjedne općine, izjasnile su se da i oni žele u ovaj projekt. Osnovat ćemo novu firmu našeg sestrinskog komunalnog poduzeća i nadam se da ćemo uspjeti u tome da budemo prvi u županiji koji imaju mini klaonicu  – zaključio je Zdravko Ivančan.

klaonica, mini klaonice, molve
Foto: Općina Molve
klaonica, mini klaonice, molve
Foto: Općina Molve
klaonica, mini klaonice, molve
Foto: Općina Molve

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×