RADOVAN FUCHS

Ministar obrazovanja otkrio u kojim slučajevima djeca u školama neće morati nositi maske

Ravnateljima je poručio da pri organizaciji nastave budu fleksibilni i da idu ususret djeci, s time da se poštuju epidemiološke mjere.

09:55h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs kazao je jučer kako u slučaju stabilne epidemiološke situacije na lokalnoj razini, lokalni stožer može donijeti odluku prema kojoj se na nastavi ne trebaju nositi maske, piše vecernji.hr riječi ministra izgovorene na Hrvatskom radiju.

– Imamo pritisak grupacije ljudi, roditelja, koji se ne slažu s preporučenim mjerama. Određeni ljudi se ne slažu s nošenjem maski na nastavi pa nalaze razne argumente – rekao je ministar.

Kaže kako ne mogu napraviti da svi budu zadovoljni.

– Mi idemo s pozicije da činimo kako nam stručnjaci, epidemiolozi sugeriraju. Ako je epidemiološka situacija u nekoj županiji ili gradu izrazito stabilna, lokalno se može donijeti odluka da djeca više ne trebaju nositi maske – izjavio je Fuchs.

Radovan Fuchs // RTL Screenshot

Glede problema pohađanja vjeronauka smatra kako postoji otprije u školstvu, a sada još veći. Ravnateljima je poručio da pri organizaciji nastave budu fleksibilni i da idu ususret djeci, s time da se poštuju epidemiološke mjere.

Sindikat Preporod predložio je skraćivanje školskoga sata na 30 minuta zbog vrućina i nošenja maski.

– Sve dobre i pametne sugestije su dobrodošle… No želim upozoriti na jednu stvar – skraćenje sata za 5 minuta koji imamo u Zagrebu, u konačnici znači da imamo 11 posto manje nastave kroz godinu – dodao je Fuchs.

čitam...