rezultati akcije

MIR I DOBRO Podravci i Prigorci vrlo mirni ove godine, samo jedna osoba prijavljena zbog pirotehnike

U tom razdoblju nisu zabilježena kaznena djela niti prekršaji nedozvoljenog posjedovanja i uporabe oružja i eksplozivnih sredstava.

16:00h
0
Ilustracija // Foto: Marko Dedić

“Mir i dobro” naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko–križevačka je u dosadašnjem dijelu provedbe, od 13. do 27. prosinca 2019. godine, na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju nisu zabilježena kaznena djela niti prekršaji nedozvoljenog posjedovanja i uporabe oružja i eksplozivnih sredstava. Za jedan počinjen prekršaj nedozvoljene uporabe pirotehničkog sredstva kategorije F2 prijavljena je jedna osoba.

– Nisu zabilježena ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava – kažu iz policije.

Akcija „Mir i dobro“

Pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije „Mir i dobro“, te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana.
Pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3, osim petardi i redenika iz kategorije F3 čija je prodaja građanima zabranjena, mogu se prodavati od 15. prosinca do 1. siječnja građanima starijim od 18 godina.

Uporaba navedenih pirotehničkih sredstava dozvoljena je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja.
Pirotehnička sredstva kategorije F2, F3, T1 i P1 nije dozvoljeno koristiti u zatvorenim prostorima i na prostoru gdje se okuplja veći broj građana.
Građanima nije dozvoljena nabava niti uporaba petardi i redenika iz kategorije F3, kao ni uporaba pirotehničkih sredstava iz kategorije F4, P1, P2, T1 i T2 za osobne potrebe.