19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POVODOM DANA GRADA

Mirjana Špoljarić Egger bit će počasna građanka, evo tko je još zaslužio najveća priznanja Grada Ludbrega
M

Gradski vijećnici na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća odlučit će o prijedlozima dodjele javnih priznanja koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici povodom Dana grada.

Ne propustite

Bliži se Dan grada Ludbrega, a gradski vijećnici na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća odlučit će o prijedlozima dodjele javnih priznanja koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici povodom Dana grada.

Počasnom građankom Grada Ludbrega proglašava se Mirjana Špoljarić Egger.

Studirala je filozofiju, ekonomiju i međunarodno pravo na Sveučilištu u Baselu i Sveučilištu u Ženevi te je magistrirala. Tečno govori njemački, engleski, francuski i hrvatski jezik. U studenom 2021. godine Skupština Međunarodnog odbora Crvenog križa izabrala je gospođu Špoljarić Egger za predsjednicu Međunarodnog odbora, a na tu je dužnost stupila 01. listopada 2022. godine i tako je postala prva žena na čelu ove humanitarne organizacije osnovane u Ženevi 1863. godine.

– Mirjana Špoljarić Egger svojim višegodišnjim javnim djelovanjem zaslužna za promicanje ugleda, značaja i položaja Grada Ludbrega u zemlji i svijetu proglašava se počasnom građankom Grada Ludbrega – stoji u obrazloženju.

Nagrada Grada Ludbrega dodjeljuje se Tihani Ledenko.

Tihana Ledenko rođena je Ludbrežanka, a 1995. godine postala je članica Udruge “Ludbreških mažoretkinja” sa svojih 11 godina.U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri postigla je mnoge vrhunske rezultate. Njene su koreografije skoro svake godine u samom europskom vrhu. Jedan od njenih učenika bio je i Tihomir Bendelja, danas također trener “Ludbreških mažoretkinja” kojeg je trenirala od njegove 8. godine te pripremala
koreografije za “Supertalent” na kojemu je i pobijedio. Nakon školovanja na Hrvatskoj olimpijskoj akademiji položila je ispit za instruktora twirlinga i mažoret plesa.

– U znak priznanja za najvrednije ostvarene rezultate u protekloj godini u području kulture, umjetnosti i sporta čime je doprinijela razvitku, promidžbi i ugledu Grada Ludbrega dodjeljuje joj se Nagrada Grada Ludbrega – objašnjavaju.

Plaketa Grada Ludbrega dodjeljuje se :

  • GRAFIČAR-u d.d. Ludbreg – jedna je od vodećih tiskara u regiji sa širokim proizvodnim asortimanom koji ima značajnu prisutnost u najvećim kompanijama u Hrvatskoj i šire. U znak priznanja za 70 godišnji rad i djelovanje te postignute uzorne uspjehe u području gospodarskog djelovanja od interesa za Grad Ludbreg te promicanje razvitka Grada Ludbrega dodjeljuje se Plaketa.
  • Obrtu “Minas ZrNo 1” Ludbreg – obiteljski je obrt koji je počeo s radom 19.02.1992. godine kao pržionica kave na adresi Petra Krešimira 7 gdje je i danas sjedište i poslovanje obrta. U znak priznanja za višegodišnji rad i djelovanje u području obrtništva i društvenog djelovanja od interesa za Grad Ludbreg te promicanje razvitka i ugleda Grada Ludbrega dodjeljuje se Plaketa.
  • Radio klubu Ludbreg – U znak priznanja za 70 godišnji rad i djelovanje u području tehničke kulture od interesa za Grad Ludbreg i njegove građane te promicanje ugleda Grada Ludbrega dodjeljuje se Plaketa.

Zahvalnice Grada Ludbrega dodjeljuju se:

  • Sanji Belić Pavčec iz Preloga – U znak zahvalnosti za dugotrajnije javno djelovanje u području osnovnoškolskog obrazovanja i rada s djecom s teškoćama u razvoju čime je doprinijela razvitku i ugledu Grada Ludbrega.
  • Andreji Horvat Ročkar iz Ludbrega – U znak priznanja za dugotrajno javno djelovanje u kulturnom amaterizmu kojim je doprinijela razvitku i ugledu Grada Ludbrega.
  • Dragici Lukić, dr. med., spec.ob. medicine iz Ludbrega – U znak priznanja za dugotrajno javno djelovanje u zdravstvu kojim je doprinijela ugledu i promidžbi Grada Ludbrega.
  • Slobodanu Popoviću iz Čukovca – U znak priznanja za javno djelovanje u području tehničke kulture kojim je doprinio razvitku i ugledu Grada Ludbrega.
  • Miroslavu Vađuncu iz Sigeca Ludbreškog – U znak priznanja za javno djelovanje u području kulture, tehničke kulture i civilnog društva kojim je doprinio razvitku i ugledu Grada Ludbrega.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×