Mirovni pregovori Korena i Želježnjak

08:07h
0
Hoće li sastanak doprinijeti poboljšanju odnosa? / Foto: KCKŽŽ

Nekoliko otvorenih pitanja i niz problema u odnosima između Županije i Grada ovih su dana potakli župana Darka Korena i obnašateljicu dužnosti, zamjenicu gradonačelnika Vesnu Želježnjak na sastanak i čvrst stisak ruku pred fotoaparatom. 

Koren i Želježnjak sastali su se na županovom teritoriju, u prostorima Županije. Razgovarali su, kako saznajemo iz Službe ureda župana, o problemima koji se javljaju u svakodnevnom radu Grada i Županije. Najveći problemi i otvorena pitanja svakako su Piškornica i izgradnja nove Obrtničke škole, na što su se posebno osvrnuli i obećali kako će otvoriti novu stranicu u odnosima Grada i Županije. 


Ili će, kao ne tako davno sa Mršićem, mirenje ostati samo na pokušaju? / Foto: Zoran StuparPodsjetimo, Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica sporan je utoliko što Grad Koprivnica traži reviziju feasibility studije te odgovore na niz pitanja vezanih uz rad Piškornice. Status quo izgradnje nove Obrtničke škole na snazi je već neko vrijeme. Naime, Županija od Grada još uvijek nije dobila lokacijsku dozvolu.

Nadamo se kako će ovaj sastanak zaista potaknuti zatopljenje odnosa na relaciji Grad – Županija.

čitam...