5.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Proračun za 2019. godinu

Mišel Jakšić: Možemo se pohvaliti da smo u plusu 9,4 milijuna kuna, idemo u rekonstrukciju Zrinskog trga i gradnju škole na Podolicama
M

Bit će puno projekata najavljuje, koji će biti okrenuti stipendistima, školarcima, vrtićarcima i umirovljenicima, a ide se i s novim mjerama poticanja poduzetništva i prodaje zona te s mjerama za poticanje gradnje kuća.

Ne propustite

Gradonačelnik Mišel Jakšić danas se na konferenciji za novinare izjasnio o planovima s proračunom za 2019. godinu.

– Moram najaviti da ćemo si dati truda, a danas to ne radi ni jedna gradska uprava u Hrvatskoj, da i dalje na kvartalnoj bazi dajemo projekcije što očekujemo od proračuna do kraja godine, ali i dajemo točne podatke što je ostvareno u tom kvartalu da javnost u svakom trenutku zna kako se ponaša proračun i kakvo je financijsko stanje Koprivnice. Također, i kakva je usmjerenost prema projektima – naglasio je Jakšić.

– Prijedlog proračuna za 2019. godinu je oko 208,5 milijuna kuna i osobno vjerujem da veći dio toga možemo ostvariti – optimistično je rekao Jakšić.

Lani je u blagajni bio minus od 5,9 milijuna kuna, dok se grad sada može pohvaliti da je u plusu 9,4 milijuna kuna.

– Imamo rekordan rast u prihodima od poslovanja jer prošle godine u ovo doba tekući prihodi su bili 89 milijuna kuna, a ove godine je to skoro 104 milijuna kuna što čini porast od 16 posto. Prihodi od poreza su rasli za 18 posto, sve skupa oko 9 milijuna kuna. Također, snaga našeg gospodarstva i porast gospodarskih aktivnosti donio oko 2,5 milijuna kuna više prihoda poreza na dohodak. Smanjili smo i rashode poslovanja za oko 2% ili za prvih deset mjeseci za 2, 2 milijuna kuna – objašnjava Jakšić.

Smanjena je zaduženost grada, istaknuo je, te će u ovoj godini biti otplaćeno 11 milijuna kreditnih obveza i nakon toga nam ostaje 12 milijuna kuna kreditne zaduženosti grada što je rekordna niska stopa.

– Deficit grada Koprivnice će biti raspolovljen do pola i s ovakvim rezultatom ulazimo u finale te ćemo se dovesti u situaciju da deficita više neće biti – najavio je on.

Gradonačelnik je najavio i projekte na kojima će se raditi iduće godine.

– Spremamo se za gradnju Osnovne škole Podolice, za gradnju dvorane Osnovne škole Đuro Ester, bit će to godina u kojoj ćemo napraviti sve što je potrebno za početak radova i na Zrinskom trgu, u kojoj će neki od EU projekata ići svome kraju, a neki novi će i doći. Siguran sam da ćemo ići s asfaltom u neke nove ulice koje ga nemaju, idemo i s ulaganjem u Dječji vrtić Loptica i Tratinčica. Radit ćemo i rekonstrukciju prostora područne škole Vinica – rekao je o planovima gradonačelnik.

Bit će puno projekata, najavljuje, koji će biti okrenuti stipendistima, školarcima, vrtićarcima i umirovljenicima, a ide se i s novim mjerama poticanja poduzetništva i prodaje zona te s mjerama za poticanje gradnje kuća.

– Od 1. siječnja će svako drugo dijete vrtić plaćati 50 posto manje, a treće će ostati besplatno. A nismo zaboravili ni umirovljenike, mogu najaviti da ide već sad u proceduru da od ovog Božića pa već za sljedeće uskrsnice se cenzus diže s 1800 na 2000 kuna – zaključio je Jakšić.

Konferenciji za novinare prisustvovale su zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, predsjednik gradskog vijeća Ivan Pal i pročelnik financija Zdravko Punčikar.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×