15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Odluka na sjednici

Mještani Legrada čiji su objekti stradali u poplavi oslobođeni plaćanja komunalne naknade, Sabolić: Vjerujem da će pomoći i država, a mi krećemo u obnovu i čišćenje
M

Općinsko vijeće Općine Legrad na 31. sjednici donijelo je Odluku

Ne propustite

Kako je nedavno područje Općine Legrad zahvatila prirodna nepogoda, odnosno poplava, Općinsko vijeće Općine Legrad na 31. sjednici donijelo je Odluku.

Tako su mještani čiji su objekti stradali u poplavi oslobođeni plaćanja komunalne naknade za treći kvartal za 2023. godinu.

– Ovom Odlukom odobrava se oslobođenje od plaćanja komunalne naknade za treći kvartal za 2023. godinu korisnicima čiji su objekti stradali tijekom poplave koja je zadesila područje Općine Legrad u kolovozu 2023. godine – stoji na njihovoj stranici.

Kontaktirali smo načelnika Općine Legrad, Ivana Sabolića koji nam je objasnio donesenu Odluku.

– Sve ovisi o kvadraturi objekta, cijena se inače kreće 0,50 centi po kvadratu – ističe načelnik o tome koliko se dosad plaćala komunalna naknada.

ivan sabolić
Ivan Sabolić // Foto: Ivana Gazdek

Također, osvrnuo se na još mogućih rješenja kako će Općina pomoći mještanima pri obnovi.

– Još uvijek su u tijeku prijave šteta, nakon toga ćemo točno sve znati. Ali, koliko ja znam država bi trebala nešto pomoći. Koliki bude iznos to ne mogu reći dok ne dobijemo konkretnu odluku, država čeka konačan broj prijavljenih šteta. Ne bude stopostotna pomoć, ali vjerujem da će biti više od onih pet posto – govori načelnik Sabolić.

Podsjetimo, u subotu se održava velika čistka Šoderice s početkom u 9 sati. Kreće se od mjesta gdje je Drava probila pa prema Lazinama.

– Nama je plan da počistimo taj dio smeća koji se nalazi po obali te da se krene ponovno održavati. Također, želimo maknuti drveće, a to moramo u dogovoru s Hrvatskim šumama pošto drveće nije samo u vlasništvu Općine. Nakon toga budemo počeli zatrpavati rupe barem ove koji spadaju pod Općinu – objasnio je Sabolić.

I za sam kraj otkrio nam je kako je im je cilj obnoviti šetnicu do iduće sezone.

– Želimo do kraja godine počistiti i zatrpati rupe, a dok država da pomoć, krenut ćemo u obnovu šetnice – zaključuje načelnik Ivan Sabolić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Križevačka eparhija

Naša katedrala dobit će relikviju svetog Šarbela, sveca s najviše čudesa u povijesti kršćanstva!

Grkokatolička katedrala Svete Trojice u Križevcima 22. rujna dobit će u trajno vlasništvo relikviju svetog Šarbela, istočnog katoličkog sveca...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×