19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Nema razloga za paniku

Mještani se boje, načelnik Vrabelj poručio: Varaždinske bale NE dolaze na Piškornicu!
M

Znamo da su naši mještani zabrinuti zbog smještaja bala iz Brezja pa bi bilo dobro da prenesemo odgovor RCGO-a Piškornica i Piškornice, navodi Vrabelj.

Ne propustite

Lokalni mediji proteklih su dana pisali o čišćenju varaždinskog Brezja od gomile bala otpada koje tamo stoje godinama. Varaždinci su uspjeli “uloviti” 29 milijuna eura iz Fonda za zaštitu okoliša ne bi li taj dio potpuno sanirali.

Razumljivo, mnogi su se pitali gdje će bale iz Brezja završiti – ponajviše mještani Općine Koprivnički Ivanec i Koprivnice s obzirom na Piškornicu. Neki su pomislili da će doći upravo tamo. Načelnik Općine Zoran Vrabelj poslao je umirujuće priopćenje.

Piškornica Bale iz Brezja
Kostak je čistio teren zbog radova, a sječka je predana Hrvatskim šumama // Foto: Dinko Borozan

– Znamo da su naši mještani zabrinuti zbog smještaja bala iz Brezja pa bi bilo dobro da prenesemo odgovor RCGO-a Piškornica i Piškornice – sanacijsko odlagalište – kazao je on.

Ističe da kamioni firme iz Osijeka odvoze s područja budućeg RCGO-a Piškornica drvnu masu. Ta je masa od izvođača Kostak koji će graditi RCGO potom predana Hrvatskim šumama d.o.o. Navodi da to poduzeće uopće nije povezano s balama iz Varaždina.

– Zbog geotehničkih istražnih radova za projektiranje i izvođenje radova na RCGO Piškornica napravljeno je čišćenje terena. Drvni materijal predan je u posjed Hrvatskim šumama koje su sada započele odvoz istog – poručuje Vrabelj.

Odlagalište Piškornica, navode u Piškornici – sanacijsko, otpad prima sukladno usvojenom Planu i na temelju sklopljenih ugovora s pružateljima javne usluge sakupljanja komunalnog otpada. Stoga, kažu, nije ni moguće primati predmetne bale iz Brezja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×