11.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mlađe kadetkinje DHP-a svladale Bistru, djevojčice bolje od Podravca
M

Ne propustite

Da, trebalo bi se veseliti, biti sretan, presretan, zacementirano je prvo mjesto, ali, postoji ali, igračice DHP-a ne bi danas bile ovdje gdje jesu da su na ovakav način  prije dvije do tri godine, pristupale zadacima, ulazile u utakmicu, šetale terenom (većina njih).

Mnogo puta su izvukle nemoguće stvari jer predivno mogu funkcionirati kao ekipa i tim, ali ovako ne. Ništa nije bilo upitno, ali Molvarke su trebale u poluvremenu voditi.

Kvaliteta je neupitna na strani DHP-a, ali ako se sve odrađuje na terenu prema postavljenim zadaćama. Što opravdano, ali i neopravdano nastupilo se samo sa osam igračica, a u sastavu je igrala i jedna djevojčica.

Molvarke, vrlo dobre, jedino nisu znale odgovoriti na press-zonu 3-2 i postavljenu zonu 2-1-2, i tu su domaće košarkašice dolazile do laganih poena.

Od igračica Bistre istakle su se Bensek, Kopričanec i J. Molnar, dok kod domaćih košarkašica pohvale jedino zaslužuje Valentina Šestak i djelomično Lucija Švegović, sve ostale prosječne, a neke čak ispodprosječne.

No, i ova kategorija  košarkašica završava godinu bez ijednog poraza, čvrsto su prve, što je za čestitati, slijedi im još međunarodni Novogodišnji turnir Gola 2013., koji se održava već četvrtu godinu u Goli na dane 29. i 30. 12. 2013. na kojem će sudjelovati uz domaće košarkašice, Radost iz Čakovca, Podravac iz Virja i Kanizsa iz Nagykanizse.

DHP – Bistra Molve 81:49 (15:15, 12:19, 18:3, 26:12)

DHP: Švegović 20, Široki 2, E. Gaži 8, Ilotić 8, Šestak 27, N. Golubić, Van. Bartolović 2, Igrec 14, Trener: Željko Golubić.

BISTRA: Kopričanec 13, Bencek 22, Cenkovčan, Piskor 6, Balogović 2, J. Molnar 6, Lončar, M. Molnar, Jelinek. Trener: Stanko Molnar.

Djevojčice DHP-a slavile u Virju

S laganom strepnjom, i bojaznošću, nekompletna ekipa djevojčica DHP-a putovala je na utakmicu u Virje, ali ipak vjerujući u svoje sposobnosti – nadahnute samopouzdanjem, jer dosad su u ovoj kategoriji ostvarene četiri pobijede u pripremnim susretima i dvije u ligi Z-12, a ovo im je treća pobjeda u ligi.

Radi rotacije tijekom igre nedostajale su igračice (neke opravdano, a neke neopravdano), inače sastavni dio ove selekcije.

Bojazan je prošla već nakon tri minute igre jer se povelo 2:8, a poluvrijeme je završilo 7:30 u korist djevojčica DHP.

Treća četvrtina je dobivena sa 8:17, u kojoj su igrale već neiskusnije igračice, dok kad su u igri bile najmlađe, bez kostura ekipe rezultat četvrte je bio 13:8 za domaće košarkašice.

Kod domaćih košarkašica najviše su se istakle Sušanj, Jaković  i Cik, dok kod gošći, Ana Gaži, Magdalena Bali, Lukrecija Jakupec i Klara Široki, dok ugodno je iznenadila igrom u obrani Terezija Ledinski. Sve ostale nenabrojane solidno su odradile utakmicu, ali im je – pojedinkama nedostajalo samo malo više hrabrosti za poentiranje.

Bez obzira na uočen veliki broj pogrešaka kod svih – tijekom igre, treba biti zadovoljan, ostvarene su tri sigurne pobjede zaredom, a greške će se kvalitetnim radom na treninzima sigurno smanjiti do nastavka natjecanja.

Ovu kategoriju košarkašica očekuje međunarodni Božićni turnir Drnje 2013, na kojem će sudjelovati uz domaće košarkašice, Radost iz Čakovca, Podravac iz Virja i Kanizsa iz Nagykanizse.

Podravac – DHP 28:55 (6:20, 1:10, 8:17, 13:18)

DHP: Jakupec 6, A. Gaži 36, Cikuš 2, Margetić, Čižmešija, Bali 10, Široki 1, Vida, Ledinski. Trener: Željko Golubić.

PODRAVAC: Sušanj 10, Klarić, Turčić, Farkaš 4, Rocek, Halusek, Popec, Cik 6, Jančec 3, Vidić, Jaković 5, Trener: Mirko Slamić.

Izvor: ŽKK DHP, autor: Željko Golubić, trener

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dom kulture

FOTO Ljubitelji umjetnosti minijaturnog drveća došli su na svoje, pogledajte izložbu

U Domu kulture U Đurđevcu može se razgledati izložba 30 patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, koje je u sklopu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×