14 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OSIGURANA SREDSTVA U PRORAČUNU

Mlade obitelji sve češće dolaze živjeti u Đurđevac, Grad i ove godine sufinancira gradnju ili obnovu domova kao i uređenje fasade
M

Grad Đurđevac nudi još niz zanimljivih mjera i programa pa se tako i dalje sufinancira nabava ukrasnog pijetla za krov, rušenje opasnih ograda građenih od teških materijala

Ne propustite

Grad Đurđevac i ove je godine u svom proračunu osigurao sredstva za sufinanciranje obnove i gradnju obiteljskih kuća čime želi potaknuti što više mladih obitelji na ostanak i doseljavanje na područje grada i prigradskih naselja.

Sufinanciranje se odobrava mladim obiteljima za gradnju temelja novog stambenog objekta u ulicama gdje se popunjavaju slobodne parcele unutar niza obiteljskih kuća, te u slučaju kada vlasnik sruši postojeću te izgradi novu kuću u ulicama gdje postoji izgrađena komunalna infrastruktura.

Tako će Grad za nastavak gradnje na postojećim temeljima ili dovršetak gradnje objekata koje se nalaze u visokom roh bau stanju duže od deset godina odobriti iznos od 3318,07 eura.

Za uređenje fasade na obiteljskim kućama na kojima postoji termo fasada može se ostvariti subvencija u iznosu od 1327,23 eura, dok je na stambenim zgradama to 663,61 eura po stambenoj jedinici, a ista se odobrava i podnositeljima koji su stariji od 45 godina.

– Program i mjere smo posložili prema interesu i potrebama naših sugrađana kako bi što veći broj obitelji mogao koristiti mjere za obnovu i gradnju jer razvoj grada i zajednice temelji se upravo na obiteljima koje se odlučuju na život u njemu – pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac nudi još niz zanimljivih mjera i programa pa se tako i dalje sufinancira nabava ukrasnog pijetla za krov, rušenje opasnih ograda građenih od teških materijala, tu je i sufinanciranje rušenja zapuštenih i opasnih kuća, a vlasnike koji se odlučuju na gradnju nove kuće na mjestu gdje je srušena kuća iz registra zapuštenih kuća, u potpunosti se oslobađa plaćanja komunalnog doprinosa.

– U posljednje vrijeme zabilježen je sve veći trend doseljavanja mladih obitelji s djecom na područje grada i prigradskih naselja koje grade nove ili kupuju starije kuće koje potom obnavljaju te tako doprinose vizualnom uređenju i životu grada, a to je najveći dokaz uspješnosti naših mjera – rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

Spomenimo na kraju, u prošloj godini isplaćeno je više od 49 tisuća eura bespovratnih sredstava po Programu obnove i gradnje.

Zahtjevi se zaprimaju i dalje, a sve detaljnije informacije o navedenim subvencijama i mjerama možete dobiti na broj telefona 048/811-052 ili svoj upit možete poslati na mail: grad@djurdjevac.hr

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

zapovjednik atj lučko

FOTO General Butorac je prije 32 godine bio u krvavoj akciji na Plitvicama, a danas vrijeme provodi u Molvama i bavi se poljoprivredom: U...

Na današnji dan prije 32 godine poginuo je Josip Jović, tadašnji 22-godišnjak i prva žrtva Domovinskog rata. Bio je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti