15.4 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OSIGURANA SREDSTVA U PRORAČUNU

Mlade obitelji sve češće dolaze živjeti u Đurđevac, Grad i ove godine sufinancira gradnju ili obnovu domova kao i uređenje fasade
M

Grad Đurđevac nudi još niz zanimljivih mjera i programa pa se tako i dalje sufinancira nabava ukrasnog pijetla za krov, rušenje opasnih ograda građenih od teških materijala

Ne propustite

Grad Đurđevac i ove je godine u svom proračunu osigurao sredstva za sufinanciranje obnove i gradnju obiteljskih kuća čime želi potaknuti što više mladih obitelji na ostanak i doseljavanje na područje grada i prigradskih naselja.

Sufinanciranje se odobrava mladim obiteljima za gradnju temelja novog stambenog objekta u ulicama gdje se popunjavaju slobodne parcele unutar niza obiteljskih kuća, te u slučaju kada vlasnik sruši postojeću te izgradi novu kuću u ulicama gdje postoji izgrađena komunalna infrastruktura.

Tako će Grad za nastavak gradnje na postojećim temeljima ili dovršetak gradnje objekata koje se nalaze u visokom roh bau stanju duže od deset godina odobriti iznos od 3318,07 eura.

Za uređenje fasade na obiteljskim kućama na kojima postoji termo fasada može se ostvariti subvencija u iznosu od 1327,23 eura, dok je na stambenim zgradama to 663,61 eura po stambenoj jedinici, a ista se odobrava i podnositeljima koji su stariji od 45 godina.

– Program i mjere smo posložili prema interesu i potrebama naših sugrađana kako bi što veći broj obitelji mogao koristiti mjere za obnovu i gradnju jer razvoj grada i zajednice temelji se upravo na obiteljima koje se odlučuju na život u njemu – pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac nudi još niz zanimljivih mjera i programa pa se tako i dalje sufinancira nabava ukrasnog pijetla za krov, rušenje opasnih ograda građenih od teških materijala, tu je i sufinanciranje rušenja zapuštenih i opasnih kuća, a vlasnike koji se odlučuju na gradnju nove kuće na mjestu gdje je srušena kuća iz registra zapuštenih kuća, u potpunosti se oslobađa plaćanja komunalnog doprinosa.

– U posljednje vrijeme zabilježen je sve veći trend doseljavanja mladih obitelji s djecom na područje grada i prigradskih naselja koje grade nove ili kupuju starije kuće koje potom obnavljaju te tako doprinose vizualnom uređenju i životu grada, a to je najveći dokaz uspješnosti naših mjera – rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

Spomenimo na kraju, u prošloj godini isplaćeno je više od 49 tisuća eura bespovratnih sredstava po Programu obnove i gradnje.

Zahtjevi se zaprimaju i dalje, a sve detaljnije informacije o navedenim subvencijama i mjerama možete dobiti na broj telefona 048/811-052 ili svoj upit možete poslati na mail: grad@djurdjevac.hr

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×