23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
drugi krug

Mladen Kešer: Kao novi župan neću dozvoliti prodaju Podravke
M

Kešer je rekao da će tražiti od Vlade Republike Hrvatske da dionice Podravke od 25% pokloni Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici je su Podravku stvarali Podravci.

Ne propustite

Kandidat za župana Mladen Kešer (SDP), osvrnuo na najave o privatizaciji Podravke te istaknuo kako ga smeta što se dosadašnji župan nije zauzeo za Podravku, već pognute glave poslušno slijedi upute HDZ-a.

– I dok se naši lokalni političari iz redova HDZ-a i Mreže prave gluhi i slijepi na jasne činjenice napisane u „Nacionalnom planu oporavka i otpornosti 2021 – 2026“ prema kojem naša Podravka ide na prodaju, ja zasigurno ne mislim i ne planiram šutjeti o tome. Podravka je izuzetno važna za naš kraj, a sadašnjoj Vladi i HDZ-u i dalje služi za zapošljavanje svojih kadrova i izvlačenje novaca. Vrijednost koju Podravka proizvodi treba se dalje ulagati ovdje u našoj županiji na dobrobit građana koji ju svojim radom i odricanjem stvaraju – kazao je Kešer.

Kešer je rekao da će tražiti od Vlade Republike Hrvatske da dionice Podravke od 25% pokloni Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici je su Podravku stvarali Podravci.

– Nije se država odricala da bi se Podravka sagradila, nego su se odricali Podravke i Podravci pa je red da u ime države upravo županije i grad upravljaju tim dionicama – kaže on.

Dodaje da će ove godine Vlada RH od Podravke prihodovati 50.000.000.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

–  Želim samo jedno, da taj novac ostane u našoj županiji i  to je jedna od mojih  misija  kao budućeg župana – poručuje Kešer .

Ključno kod kreiranja politika daljnjeg razvoja županije je, kaže, zauzimanje jasnog stava vezano uz daljnje poslovanje Podravke, kao jednog od značajnih kotača razvoja Koprivničko-križevačke županije.

U nedjelju 30. svibnja izađi na izbore i zaokruži broj 2 za novog župana!

Nadalje kazuje da je zdravstvena zaštita građana urušena. 

– Zatvorili su domove zdravlja po općinama, specijalisti odlaze u druge županije, nema opreme.  Premda je bolnica općenito vodeća medicinska institucija, a u totalnom bankrotu zadužena preko 91.000.000 kuna, treba  hitno  novu sanaciju. Dom zdravlja nema adekvatno izgrađen sustav prateće primarne zdravstvene zaštite. Taj je sustav opustošen, zapušten i nije na primjerenoj razini, koju baš ova sudbonosna situacija pandemije zahtjeva. Zbog toga je bolnica često i preopterećena i možda je i to izvor zabrinjavajuće visokih, nepokrivenih rashoda. Znam da je situacija kritična s bolničkim financijama, ali razumljivo nemam potpuno precizan uvid – kaže Kešer.

Foto: Ivan Balija
Mladen Kešer // Foto: Ivan Balija

Dodaje da će se s tim ciljem zalagati da se bitno unaprijedi zdravstveni sustav obiteljske medicine, dajući koncesije po kojima će biti popunjena sva mjesta domova zdravlja u županiji i jednako pokriveni svi dijelovi u smislu primarne zdravstvene skrbi.

– Jednom riječju vratit ću doktore u ostavljene ordinacije. Otvorit ćemo još jedno razredno odjeljenje medicinskih sestara, kako bismo riješili nedostatak sestara u bolnici. Poboljšat ćemo međuljudske odnose u bolnici, kako doktori bi zaustavili odlazak „naših“ doktora u okolne bolnice – kazuje.

Mišljenja je kako je Županija do sada bila maćeha poduzetnicima i obrtnicima. 

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Da bi razvijali poduzetništvo i mjerama pomogli našim poduzetnicima i obrtnicima, prije svega morate poznavati s kojim se sve problemima oni susreću te koje su njihove potrebe. Nažalost, sadašnja županijska vlast to ne razumije – govori Kešer.

Dodaje da naše osnovne i srednje škole nemaju osnovne uvjete jer osnivač Županija o njima ne mari.

– Susjedne županije iz fondova EU obnovile su gotovo sve svoje škole, dok je naša obnovila samo dvije! Primjerice, Bjelovarsko-bilogorska je obnovila 49 škola u posljednje četiri godine, a Virovitičko-podravska sve svoje škole. Ovo su za našu županijsku vlast poražavajući podaci. Doslovno smo na raspolaganju imali sva potrebna sredstva, a samo zbog nečije lijenosti i tromosti ista nisu iskorištena – kazao je Kešer.

U nedjelju 30. svibnja izađi na izbore i zaokruži broj 2 za novog župana!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Lice godine Sjeverozapadne Hrvatske

FOTO Mlada Rebeka Vidić stala je pred naš objektiv i otkrila sve čari modelinga: Za postati miss važnija je kultura i obrazovanje od ljepote

Mlada, lijepa, uspješna i skromna Rebeka Vidić iz Virja nedavno se okitila titulom Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske. Pobjednička titula, uz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×