prigoda

Mladen Kešer Križevčankama i Križevčanima čestitao Dan oslobođenja grada od fašizma

10:39h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Glavni čovjek županijskog SDP-a Mladen Kešer iskoristio je priliku i, kao što je jučer čestitao Koprivnici, čestitao građanima Križevaca Dan oslobođenja grada Križevaca od fašizma. 

– Svim građanima i građankama grada Križevaca čestitam 7. svibnja, Dan oslobođenja grada Križevaca od fašizma. Današnji dan je dan ponosa i slave, dan kada su naši Križevci i okolica oslobođeni od zločinačke fašističke okupacije i terora. Ne zaboravimo da je borba protiv fašizma bila borba za demokratske i civilizacijske vrijednosti, vladavinu prava, jednakost i ravnoprvnost te mir kako u Prigorju tako i cijeloj tadašnjoj Evropi. Prisjetimo se dužnim poštovanjem da su u oslobođenju Križevaca od ustaško-njemačkih snaga, sudjelovale slavonsko-vojvođanske jedinice pod komandom generala Koste Nađa.

U redovima spomenutih jedinica našli su se zajedno Hrvati i Srbi te drugi bratski narodi s prostora Hrvatske i susjednih zemalja. Velike zasluge za oslobođenje Križevaca, što valja posebno naglasiti, imali su i borci Kalničkog partizanskog odreda te Križevačkog bataljona kojeg je, među ostalima, jedno vrijeme vodio i poznati Križevčanin August Šket Čelik. Svim borcima koji su svoje živote dali u borbi za oslobođenje Križevaca i koji zato nikada ne smiju biti zaboravljeni, neka je vječna slava i hvala! – poručio je Mladen Kešer.

čitam...
Loading...