Mladen Markač u posjetu županiji: Da se kandidiram za predsjednika, dobio bih puno više od 20 posto glasova

11:32h
0
Markač u posjetu Županiji

Generala Mladena Markača, nakon što je na Danu županije proglašen počasnim građaninom županije, danas je primio župan Darko Koren sa suradnicima. General nije svoju plaketu preuzeo na svećanoj Sjednici skupštine, jer je bio spriječen drugim obavezama.

Novinari su ga pitali kako stoji sa zdravljem, a on je odgovorio da kada se prodaje automobil, prvo se sredi karoserija, dok mašina ostaje upitna, misleći pritom na svoje srce.

– Bio sam u bolnici i popravili su mašinu. Ne znam dokle će trajati, ali volio bih što duže.  Postao sam povjesničar amater, puno čitam i učim i  sa suradnicima organiziram  predavanja na kojima će javnost doznati ono što je još uvijek nepoznato, vezano uz Domovinski rat – napomenuo je on.

Dodao je da se trenutno neće baviti politikom.

– Natpisi u novinama nemaju veze sa mnom, ali  otvoreno mogu reći da ukoliko bih odabrao biti predsjednički kandidat, onda ne bih bio kandidat desnice, nego svih građanki i građana Hrvatske. Sigurno bih dobio daleko više od 20 posto glasova, koliko su mi predviđaju mediji ali teško se vratiti iz zatvora i odmah baviti politikom, treba mi vremena za adaptaciju, a što će vrijeme donijeti, vidjet ćemo – rekao je Markač.

Koren je na primanju Markača prozvao ambasadorom Koprivničko-križevačkog kraja.

– Rođen sam između rijeke Drave, pridravske ravnice i Bilogore i kao takvom mi je suđeno da cijeli život voli prirodu – kazao je Markač, a Koren mu se zahvalio u ime svih stanovnika županije istaknuvši da je general Markač čovjek koji spada u red velikana hrvatske povijesti.

Markač je ispričao i kako je trbuhom za kruhom otišao u Zagreb.

– No, u srcu i duši uvijek sam bio Podravac i gdje god bi došao kazali bi evo Picoka, jer naglasak koji imam,  nikada neću moći odstraniti. Mogu lijepo govoriti, ali izgleda da mi je naglasak uvijek na „krivom” mjestu – našalio se general.

čitam...