Mladi Hrvati u nedjelju u Koprivnici dočekuju Cipar

13:41h
0
090415-jajalo-m

Mlade nogometne reprezentacije Hrvatske i Cipra u nedjelju u 17,30 sati na Gradskom stadionu u Koprivnici igraju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo. U kvalifikacijskoj grupi suparnici su im uz Cipar Norveška, Slovačka i Srbija. Izbornik Dražen Ladić tu skupinu ocjenjuje teškom, ali 12 mladića igralo je kvalifikacije i u prošlom ciklusu, pa se može računati s određenim iskustvom koje su stekli na prošlim kvalifikacijama.

Pripreme su bile utakmice za Alpe Adria Mirop Kup. Zadnja utakmica sa Slovenijom u Vrbovcu nije najbolje prošla, Hrvatska je izgubila s 0-1.

– Slabo smo odigrali. Imali smo problema i u Sloveniji, kada smo odigrali 2-2. Ovo u Vrbovcu? Ma ništa se nije igralo, ništa nisamo praktički napravili. Nisu ni oni imali neke prigode, ali zabili su gol – rekao nam je jedan od dva Koprivničanaca koji će igrati pred svojom publikom, Elvis Kokalović.

Drugi je Mato Jajalo, kapetan mlade reprezentacije i donedavni veznjak Slavena Belupa, koji će od nove sezone nastupati za talijanskog prvoligaša Sienu.

Suparnika sa Cipra mladi su nogometaši upoznavali preko ekrana.

– Gledali smo kazetu u četvrtak i vidjelo nekoliko kvalitetnih pojedinaca, a ostalo je sve ovako, prosječano. No, solidna su momčad, gledali smo ih u srazu protiv Srbije. Ne treba nikog podcjenjivati.

Iako je natjecanje na početku, a suparnici nisu lagani, Kokalović je dao prognozu da će biti – teško:

– Teško je reći, tu su još Norveška, Slovačka, Srbija koja je dosta jaka, uvijek ima dobre mlade reprezentacije, a Norvežani su također opasni.

Za Jajala i Kokalovića lijepa je stvar što se igra u Koprivnici.

– Pa da! Baš smo zadovoljni što se igra u Koprivnici na svom terenu koji poznajemo i pred domaćom publikom, koju želimo u što većem broju.

Na toj utakmici ne vrijede godišnje Slavenove ulaznice, moći će se kupiti po 30 i 40 kuna na samom stadionu. Utakmicu sude suci iz Poljske, glavni sudac je Hubert Siejewicz, pomoćnici su Konrad Capela i Radoslav Sieika, dok je četvrti sudac Marcin Szulc. Delegat Uefe je Jole Wrlff iz Luksemburga.

Vjerojatni sastav Hrvatske: Kelava – Vida, Maloča, Kokalović, Jozinović – Jajalo, Školnik – Abdruahimi, Ozobić, Knežević – Šimić. A tu su još i Miličević, Križman, Barbarić, Špičić, Šimunac.

Mlada reprezentacija je imala u programu za subotu dolazak na trening u Koprivnicu u 18,30 sati, nakon treninga Ciprana, a dolazak u hotel Podravina u 19,30 sati.