14.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Milijun eura

Mladi ste poljoprivrednik i htjeli biste urediti ili kupiti kuću? Možete dobiti bespovratna sredstva – evo detalja…
M

Novac je namijenjen za kupnju, gradnju ili rekonstrukciju objekta za stanovanje.

Ne propustite

Mladi ste poljoprivrednik i niste zadovoljni uvjetima stanovanja? Ne očajavajte, upravo je Ministarstvo poljoprivrede objavilo javni poziv za dodjelu sredstava upravo za unapređenje uvjeta stanovanja mladih poljoprivrednika. Osiguran je 1 milijun eura.

Zahtjev mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave koje su donijele program potpore za unapređenje stanovanja mladih obitelji i koje su u svojim proračunima za 2024. godinu osigurale financijska sredstva za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji na selu.

– Krajnji primatelji potpore jesu mladi poljoprivrednici koji su zadovoljili uvjete propisane u programima jedinica lokalne samouprave za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji na selu te koji zadovoljavaju dodatne uvjete iz Programa: upisani su u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva te nositelj poljoprivrednog gospodarstva nije stariji od 40 godina u godini podnošenja zahtjeva – navode u Ministarstvu.

Foto: Ivan Balijabespovratan novac
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Krajnji rok za podnošenje Zahtjeva je 30. rujna 2024. godine.

Novac je namijenjen za kupnju, gradnju ili rekonstrukciju objekta za stanovanje.

– Ovom potporom želimo doprinijeti odluci mladih obitelji koje se bave poljoprivredom da ostanu živjeti u ruralnom području i proizvoditi hranu, te pružati usluge svog poljoprivrednog gospodarstva u tom području – poručili su.

Iznos potpore za prihvatljive krajnje primatelje iznosi 100 posto potpore koju je krajnjem primatelju dodijelila JLS u skladu s uvjetima iz svog programa.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

intervju

Željko Grgačić: Pitomača će dobiti novi trg, a u planu je izgradnja nove škole, vrtića i doma za starije

Povodom Dana općine Pitomača razgovarali smo s načelnikom Željkom Grgačićem o brojnim projektima koje se provode u općini te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×