17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

‘Mladi za mlade’ predstavili četiri europska projekta
'

Ne propustite

Povodom obilježavanja Europskog tjedna u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u četvrtak je održano predstavljanje projekata koprivničkih srednjih škola u inozemstvu i predstavljanje srednjoškolaca kreativaca pod nazivom „Mladi za mlade“.

Ovom su prilikom učenici svojim kolegama predstavili četiri vrlo zanimljiva europska projekta tijekom kojih su imali priliku mnogo naučiti i unaprijediti svoje profesionalne, komunikacijske i društvene vještine. Učenici Obrtničke škole Koprivnica predstavili su projekt „Elektroni brišu granice“ koji je desetorici učenika trećeg razreda omogućio trotjedno obavljanje stručne prakse u Granadi u Španjolskoj.

Učenici Srednje škole Koprivnica predstavili su dva projekta, projekt „We love sports“ kojemu je cilj povezati učenike širom svijeta na temelju njihove ljubavi prema sportu i projekt „Mladi s problemima u ponašanju i socijalno uključenje kroz sportske aktivnosti“ koji se bavi integracijom društveno neprilagođenih učenika kroz sportske aktivnosti kao što su plivanje, nogomet, trčanje, atletika, gimnastika i navijanje.

Učenice Gimnazije „Fran Galović“ predstavile su projekt „Tečaj njemačkog jezika za djecu i mlade“ tijekom kojeg su, zahvaljujući financijskoj podršci Goethe instituta Kroatien u Zagrebu, tri tjedna provele u Njemačkoj i poboljšale znanje njemačkog jezika.

Brojnoj publici su se predstavili i srednjoškolci kreativci. Svojim su se odličnim literarnim radovima predstavili gimnazijalci Robert Mehun i Matea Čvagić, učenici Obrtničke škole Mario Parag i Luka Krnjak te srednjoškolke Sarah Vedriš i Nikolina Turković, a glazbeno su umijeće pokazali gimnazijalci Petar Šimčić, Ena Poljak i Mihael Bogčev. Učenici Obrtničke škole predstavili su i dva rada koji su ostvarili zapažene rezultate na državnom natjecanju „Upoznajemo sustave“: Matija Čoklica i Robert Jakupanec predstavili su rad o izgradnji hidroelektrane na rijeci Dravi, a Natalija Balaško i Matea Kopljarević rad „Koprivnica, grad bicikla“.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan maturanata

Križevački maturanti u petak obilježavaju svoj dan i ove godine neće biti koncerta!

Tradicionalno obilježavanje Dana maturanata križevačkih srednjih škola očekuje se u petak, 24. svibnja. Kao i prijašnjih godina, svi maturanti...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×