12.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
uložili žalbu

Mladić pao sa 60 grama marihuane, sud ga oslobodio: Bilo je za osobnu konzumaciju; Tužitelji: Nije istina, to je minimalno 120 jointa namijenjenih prodaji
M

Predlažu ukidanje presude i vraćanje postupka na ponovno suđenje

Ne propustite

Nakon što je Općinski sud u Varaždinu prvostupanjskom presudom oslobodio 30-godišnjeg Ludbrežanina svih odgovornosti i optužbi vezanih uz počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, tužitelji su početkom prošlog tjedna uložili žalbu protiv takve odluke, jer smatraju da je pogrešno utvrđeno činjenično stanje.

Sukladno tome, predlažu ukidanje presude i vraćanje postupka na ponovno suđenje.

– Državno odvjetništvo smatra da je sud neosnovano prihvatio obranu okrivljenika da se radi o drogi za osobne potrebe, budući da je u postupku utvrđeno kako pronađena droga znatno premašuje količinu za osobne potrebe – navode tužitelji u žalbi.

Naime, spomenuti 30-godišnjak pao je još početkom 2019., dakle prije četiri godine, kada mu je policija u automobilu pronašla 60 grama marihuane namijenjene daljnjoj prodaji. Međutim, na sudu su povjerovali mladiću i oslobodili ga s obrazloženjem kako se ne radi o drogi za prodaju, već za osobnu konzumaciju.

S takvom presudom ne slažu se tužitelji, koji tvrde da je prođena količina marihuane dovoljna za izradu minimalno 120 pojedinačnih doza, odnosno jointa, što je, pak, dostatno za višemjesečnu konzumaciju.

Inače, prema Zakonu po kojemu ga se teretilo, danas 30-godišnji muškarac mogao je biti osuđen na minimalno jednu, a maksimalno 12 godina zatvora. Možemo reći da je prošao i više nego dobro, no ako tužiteljima žalba prođe, ponovno bi mu se crno moglo pisati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×