Pomračenje uma

Mladić se u filmskoj potjeri zaletio u policijski auto, ozlijedio policajce i borio se do iznemoglosti za svoju slobodu

Iako su ga onemogućili u fizičkim napadima, usta su mu ostala slobodna za sipanje uvreda i psovki namijenjenih organima reda.

14:07h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.hr

Nakon policijske potjere i napada na službenu osobu dovršeno je kriminalističko istraživanje nad muškarcem koji je uzrokovao navedena djela.


Sumnja se da je 24-godišnjak jučer oko 22 sata u Đurđevcu u Ulici Matije Gupca na parkiralištu nepropisnom vožnjom unatrag udario parkirani automobil. Odlučio je pobjeći s mjesta nesreće, no uočila ga je policija i dala se u potjeru za njim s više vozila.

Kada su ga sustigli, u odvojku Ulice bana Jelačića napravio je isti manevar – krenuo unatrag svojim vozilom i udario u policijsko, koje je bilo zaustavljeno. Udarac je bio takve siline da su dva policijska službenika koja su bila u vozilu lakše ozlijeđena.

Nakon toga konačno je priveden, no ne bez borbe. Policija je morala upotrijebiti prisilu, fizički ga savladati i vezati. Iako su ga onemogućili u fizičkim napadima, usta su mu ostala slobodna za sipanje uvreda i psovki namijenjenih organima reda.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napad na službenu osobu protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a radi prekršaja narušavanja javnog reda i mira i prometne nesreće biti će pokrenut prekršajni postupak.

čitam...