18.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mljekari se udružili u proizvođačku organizaciju Drava-Sava
M

Ne propustite

Održana je konstituirajuća sjednica proizvođačke organizacije mljekara ‘Drava-Sava’. Okuplja 215 mljekara, većinom s područja Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, koji godišnje proizvode ukupno oko 17 milijuna litara mlijeka. To je prva proizvođačka organizacija u Hrvatskoj, a predsjednik Nikola Pajek je objasnio da su se na taj novi način udruživanja u poljoprivredi odlučili zbog iznimno lošeg stanja u mljekarstvu, te su se tako ujedno uskladili s pravilima Europske unije.

– To je jedna nova transformacija hrvatske poljoprivrede, jer se ide odozdola prema gore. Do sada smo imali razne velike, bombastične nazive saveza i udruga saveza, koji nisu vodili brigu o svakom obiteljskom gospodarstvu i pojedincu osobno, a tom novom direktivom Europske unije nalaže se novi pristup da morate znati koliko imate članova, koliko oni imaju proizvodnju, koliko imaju goveda, što proizvode, morate imati plan razvoja, morate imati fiksne ciljeve – sažeo je N. Pajek.

Osim što će tako mljekari biti konkurentniji, kroz proizvođačku organizaciju zajednički će se izrađivati projekti koje će prijavljivati za financiranje iz europskih fondova. Općina Virje dala im je na raspolaganje prostor u kojem će biti ured proizvođačke organizacije mljekara, kaže predsjednik Pajek, kao i da tamo planiraju zaposliti dvije osobe. Pozvao je sve koji se još nisu učlanili da to učine.

– Jer samo to može pridonjeti boljitku na neki nači i života i rada i da od te muke, od tog rada koji je 24 sata, ljudi osjete neku korist, da ne bude samo depresija i ovakvo stanje da se farme zatvaraju – zaključio je Nikola Pajek.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×