16.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prijem kod župana

Mnogima omiljeni nastavnik prirode i biologije i dugogodišnji ravnatelj Ivan Pikivača otišao je u zasluženu mirovinu
M

Ne propustite

Ivan Pikivača, mnogima poznat kao ravnatelj Osnovne škole Fran Koncelak Drnje, otišao je u zasluženu mirovinu. Tim povodom su ga župan Darko Koren i njegovi suradnici ugostili u županijskoj upravi.

Pikivača je cijeli svoj radni vijek utkao u obrazovni sustav naše županije, a u školi u Drnju, koju zove svojom, je od 1985. godine, s kraćim prekidom, i to u dva ravnateljska mandata, od 2012. do 2021. godine.

Kao nastavnik prirode i biologije, svojim je učenicima usađivao ljubav prema znanju i istraživanju te je sudjelovao na brojnim natjecanjima kao predan mentor. Škola je tijekom njegovog mandata postala prepoznatljiva po izvrsnosti, a realizirane su i investicije u obrazovnu infrastrukturu, primjerice dogradnje škola u Sigecu i Peterancu te energetska obnova škole u Drnju, koje su kvalitetu nastave podigle na još veću razinu.

Župan Darko Koren i Ivan Pikivača // Foto: KC KZZ

– Gospodin Pikivača je tijekom godina postao prepoznatljiv simbol našeg obrazovnog sustava te mu od srca zahvaljujem na odličnoj suradnji po svim pitanjima, kako s nama kao osnivačima škola, tako i s općinama. Upoznali smo ga kao velikog čovjeka, humanitarca toplog srca, koji je iznimno predan svom životnom pozivu, učenicima, ali i cijeloj lokalnoj zajednici. U suradnji sa Županijom realizirali smo brojne projekte, kojima je uvijek pristupao s velikim entuzijazmom. Vjerujem da umirovljenje za gospodina Pikivaču znači da će imati više vremena za posvetiti se obitelji i svojoj velikoj ljubavi glazbi, u čemu je također iznimno uspješan. Zasigurno će svojim bogatim životnim iskustvom i nadalje biti dragocjena pomoć generacijama mladih obrazovnih djelatnika te mu želimo svako dobro u početku nove životne etape – rekao je župan, dodavši kako se upravo kroz obrazovni sustav ostvaruje sinergija škola, općina i Županije.

Bivši ravnatelj Pikivača zahvalio je županu i suradnicima na prijemu te kazao kako je velika čast što se prepoznaje odgovornost i zahtjevnost ravnateljske funkcije, čijoj je uspješnosti doprinijelo dugogodišnje nastavničko iskustvo.

– Hvala vam na projektima koje smo zajedno ostvarili na korist naših učenika i cijele lokalne zajednice, a kada se osvrnem na svoj radni vijek mogu biti zadovoljan svime što sam uspio napraviti, kako u obrazovnom smislu, tako i na privatnom polju, odnosno u glazbi. Vjerujem da će moj posao uspješno i s mnogo volje nastaviti mlada ravnateljica, s naglaskom na sudjelovanje u EU projektima, a svima s kojima sam surađivao želim sve najbolje. Uvijek sam se osjećao dijelom velike obitelji ove županije te vjerujem da će i dalje biti tako – naglasio je bivši ravnatelj Pikivača.

Ivan Pikivača // Foto: KC KZZ

Ravnateljica Valenčak izrazila je zahvalu na dugogodišnjoj potpori Županije kao osnivača i općina, dodavši kako je gospodin Pikivača uvijek bio osoba na koju se mogla osloniti i tražiti ga savjet.

Načelnici Dombaj, Derdić i Trnski također su emotivnim riječima izrazili zahvale na cjeloživotnom doprinosu bivšeg ravnatelja Pikivače razvoju obrazovanja, koji je ujedno ostavio nemjerljiv trag u svim segmentima njihovih zajednica. Njegova ostavština kao nastavnika i ravnatelja pamti se generacijama, koje cijene životne vrijednosti i znanja koja im je usadio. Načelnici su dodali kako ih uz bivšeg ravnatelja Pikivaču vežu mnogi lijepi zajednički trenutci te su mu poželjeli daljnji aktivni angažman u društvenom životu, kao i da mladima nastavi prenositi pozitivnu životnu energiju.

U znak sjećanja na dugogodišnju odličnu suradnju, župan je bivšem ravnatelju Pikivači poklonio fotomonografiju Koprivničko-križevačka županija u kojoj su predstavljene brojne prirodne ljepote, kulturna baština te bogata povijest i tradicija naše županije.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×