29 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RADOVI SU TREBALI VEĆ POČETI

Močilani i dalje nervozno čekaju na nove prostorije kluba, Jakšić ih smiruje: Javna nabava ide u kolovozu, ali s datumom početka radova nećemo licitirati
M

Ono što je tamo napravljeno prije 10-15 godina je tada bilo dobro za prvu ruku, ali se nije pokazalo kao najsretnije rješenje. Ni što se tiče uvjeta za igrače, niti što se tiče sigurnosnog aspekta, s obzirom na to da se izlazi na državnu prometnicu pa je parking poludivlji, kaže Jakšić

Ne propustite

Nogometaši, ali i kompletno vodstvo NK Močila, godinama muku muče s prostorijama kluba, koje jednostavno nisu adekvatne za brojne sportaše koji se u njima okupljaju, presvlače i druže. Rješenja za te probleme dugo se traže, a pozitivni odgovor dobili su iz gradske uprave, gdje su obećali pomoći.

U međuvremenu su održali nekoliko sastanaka, a posljednji od njih u svibnju, kada je predstavnicima kluba predstavljen idejni projekt s nacrtima novih prostorija. Tom prilikom rečeno je Močilanima kako će radovi na igralištu i njegovoj okolici početi sredinom godine, a završiti u proljeće 2022. godine, što je automatski zaintrigiralo maštu brojnim navijačima.

Foto: Ivan Balija
Dragutin Jeđud aktualizirao je ovo pitanje // Foto: Ivan Balija

Međutim, polako ulazimo u osmi mjesec, nogometaši su osvojili Drugu ŽNL i izborili elitni rang županijskog nogometa, a nekih većih pomaka po tom pitanju i dalje nema. Zato je ovu temu na sjednici Gradskog vijeća ponovno aktualizirao nezavisni Dragutin Jeđud, ujedno veliki navijač kluba, koji gotovo ne propušta nijednu njihovu utakmicu.

Loši uvjeti i poludivlji parking

– U proljeće je održan zadnji sastanak s predstavnicima kluba, pokrenuli smo neke stvari, ali konkretnog posla još nema. To je klub koji ulazi u Prvu ŽNL, dio su Škole nogometa s preko 140 mališana, brojni od njih tamo treniraju, a nemaju ni dalje adekvatne svlačionice. Zato je ovim putem želim upitati kada ćemo krenuti s radovima klupskih prostorija? – obratio se Jeđud onima koji u gradu donese sve odluke.

Replicirao mu je gradonačelnik Mišel Jakšić, poručivši da Močile, kao i svi ostali koprivnički amaterski klubovi, svake godine imaju određeni dio ulaganja, koje ide upravo kroz infrastrukturu. Kako je naglasio, neki dobiju više, drugi manje, jer nemaju svi istu polazišnu točku, ali zato svi imaju potrebne uvjete da bi se mogli natjecati u rangu u kojem se natječu.

Foto: Ivan Balija
Iz kojeg god kuta pogledali, klupske prostorije u lošem su stanju // Foto: Ivan Balija

– Ono što je tamo napravljeno prije 10-15 godina je tada bilo dobro za prvu ruku, ali se nije pokazalo kao najsretnije rješenje. Ni što se tiče uvjeta za igrače, niti što se tiče sigurnosnog aspekta, s obzirom na to da se izlazi na državnu prometnicu pa je parking poludivlji – rekao je gradonačelnik i nagovijestio skorašnje radove.

Kaže da su pronašli zajednički jezik s Upravom kluba i da će Močile dobiti rješenje koje će biti dugoročno za klub njihovog renomea.

Investicija vrijedna 1,2 milijuna kuna

– Imaju dobre rezultate, imaju veliku školu nogometa, a u konačnici, jako veliki dio grada gravitira upravo prema tom klubu. Zato smo donijeli odluku da se pokrene javna nabava za tu jednu veliku investiciju, koja je procijenjena na 1,2 milijuna kuna – poručio je Jakšić i nastavio.

– Javna nabava ide van u kolovozu i nitko sretniji od nas da već u rujnu ili listopadu krenu radovi. No, na to ne možemo utjecati, jer svi dobro znamo da s javnim nabavama često dolaze žalbe, pa se produžuju rokovi i sve vezano uz to. Zato s datumom početka radova licitirati nećemo, ali garantiramo da će javna nabava biti vani u osmom mjesecu. Na adekvatan način riješit ćemo NK Močile i sve one koji se tamo druže, igraju nogomet i rade prve sportske korake – zaključio je koprivnički gradonačelnik.

Ovako bi trebale izgledati nove prostorije // Foto: Grad Koprivnica

Kako je u svibnju, prilikom predstavljanja projekta, bilo rečeno, prostori novoprojektiranih pratećih sportskih objekata predviđeni su kao kontejnerski sklopovi koji se sastoje od gotovih tipskih kontejnera, potpuno opremljenih u skladu s namjenom pojedinog prostora.

U sklopu navedene izgradnje, predviđa se i izgradnja pristupne prometnice, parkirališta te njeno osvjetljavanje kao i uređenje okoliša cijelog sportskog objekta. Kada će sve to doći na red pokazat će vrijeme, no zasad je prilično jasno da će nogometaši Močila u novu sezonu zagaziti iz starih, neadekvatnih prostorija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Lijepa prigoda

FOTO/VIDEO Na Tulumu izvrsnosti nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola

Još jedan Tulum izvrsnosti, prigodno nagrađivanje najuspješnijih učenika i učenica osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice koji su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×