9.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 25. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sve za mališane

Molvama 2,7 milijuna kuna za izgradnju vrtića u Repašu, u rekonstrukciju ide i igralište u vrtiću Pčelica
M

Projektom će se izgraditi Dječji vrtić na parceli do područne škole u Repašu, kapaciteta dvije odgojne skupine djece, jedna vrtićka i jedna mješovita jaslička skupina.

Ne propustite

Općina Molve  prijavila je projektni prijedlog Izgradnje dječjeg vrtića u naselju Repaš na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Projekt je uspješno prošao prvu fazu procjene te mu se, s ostvarenih 44 boda, odobrena ukupna bespovratna sredstva u iznosu od 2.736.000 kuna.

Sredstva za to bit će dodijeljena Općini Molve u sljedećoj fazi, donošenjem Odluke o financiranju i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Nakon izrade idejnog rješenja, po potpisu Ugovora kreće se u drugu fazu projektiranja i ishodovanja građevinske dozvole.

Projektom će se izgraditi Dječji vrtić na parceli do područne škole u Repašu, kapaciteta dvije odgojne skupine djece, jedna vrtićka i jedna mješovita jaslička skupina.

Građevina će biti prizemna sa pripadajućim prostorijama koje će se organizirati sukladno primjeni Državnog pedagoškog standarda Predškolskog odgoja i obrazovanja te Odredbama Prostornog plana Općine Molve, a koje su neophodne za normalno funkcioniranje vrtića.

Općini Molve je od prioritetnih ciljeva Općine omogućiti maksimalno poželjne uvjete za mlade obitelji, s ciljem njihovog ostajanja u Općini, koja nastoji omogućiti pohađanje vrtića za svu djecu.

Zbog poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjem vrtiću Pčelica, također se kreće u realizaciju projekta Rekonstrukcije dječjih igrala u dvorištu vrtića, provedena je javna nabava te slijedi potpisivanje Ugovora s izvođačem radova.

Kompletnom rekonstrukcijom stara, dotrajala igrala se uklanjaju, a nakon ugradnje novih modernih igrala ( ljuljačke, klackalice, kombinirala igrala sa antistres podlogama) bit će uređen okoliš na zelenoj površine na igralištu.

Što se vizualnog izgleda tiče, geometrija postojećeg igrališta zadržat će se, te će se nove površine za igru izvoditi u sličnoj geometriji i kružnim površinama kako bi se zadržao sličan, kvalitetni koncept projektiranog postojećeg stanja.

Od urbane opreme postavit će se klupe i koševi za otpatke.

Oko milijun kuna procijenjena je vrijednost investicije kojom će se osigurati da mališani bezbrižno uživaju u dječjim radostima na otvorenome.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Afera Gnojivo

Najpoznatijem podravskom poljoprivredniku ne piše se dobro, prvu presudu izgubio, stigla nova optužnica!

Dragutin Čižmak, poznatiji pod nazivom Ambasador, izgubio je lani prvu presudu na Općinskom sudu za kazneno djelo povrede tuđih...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×