19 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Punina života

Molvarska općina franjevcima pomogla s još 450.000 eura za cjelodnevni boravak
M

Osim hostela, uspostavit će se i interpretacijski centar u Pastoralnom centru, projekt koji će se sufinancirati iz EU fondova tijekom 2025. godine.

Ne propustite

Zdravko Ivančan, načelnik Molvi i tamošnji župnik Zdravko Tuba potpisali su ovih dana ugovor o dodjeli financijskih sredstava za 2024. godinu. Općina Molve, uz dosadašnju pomoć franjevcima konventualcima odlučila je dati novu novčanu “injekciju”.

Pomoć franjevcima

– Predvidjeli smo oko 450.000,00 eura kojima će Općina Molve, osim redovan rad, sufinancirati investiciju i provedbu projekta „Punina života“. Radi se o rashodima naknada za plaće, tekućih troškova, prijevoz i slično – navode u Općini dodaju kako su oni u ovom projektu partner Samostanu Molve.

Pomoć franjevcima
S dodjele novčanih sredstava za pomoć franjevcima u Molvama // Foto: Općina Molve

Inače, ove godine planira se i realizacija projekta opremanja hostela u Pastoralnom centru čiji se završetak realizacije očekuje iduće godine. Radi se o projektu u kojem Općina Molve i Samostan Molve surađuju sa Koprivničko-križevačkom županijom te prekogranično, s Republikom Mađarskom.

– Podsjećamo, osim hostela, uspostavit će se i interpretacijski centar u Pastoralnom centru, projekt koji će se sufinancirati iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova tijekom 2025. godine – poručili su iz molvarske Općine.

Dodajmo i kako su Molve kao partner sudjelovale u projektu gradnje i opremanja objekta dnevnog boravka Punine života u Molvama. Usto i izgradnji objekta Pastoralnog centra. Kad je riječ o projektu Punina života, Samostan UBD Marije u svetištu u Molvama izgradio je i opremio objekt. U njemu će se pružati usluge cjelodnevnog boravka za 18 osoba starijih od 65 godina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×