Velka meša

Mons. Josip Mrzljak, na svetkovinu Velike Gospe, predvodit će središnje misno slavlje u Molvama

U 16 sati slavit će se sveta misa s blagoslovom djece i roditelja, a zahvalna sveta misa bit će u 19 sati.

14:55h
0
Foto: Matija Gudlin

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, predsjedat će euharistijskim slavljem u 11 sati u marijanskom svetištu u Molvama.

Samoj svetkovini Velike Gospe u Molvama će prethoditi trodnevna duhovna obnova. Prvoga dana trodnevnice, u nedjelju 12. kolovoza, slavit će se sveta misa u 11 sati, uz Dan općine Molve.

U 14.30 sati slijedit će duhovni program uz proslavu sv. Filomene uz euharistijsko klanjanje i molitvu za bolesne, dok će u 18.30 sati, pola sata prije svete mise, biti molitva krunice i litanije.

Danas u 18.30 sati na rasporedu je meditativna molitva krunice i litanije, a u 19 sati sveta misa i euharistijsko klanjanje.

U utorak, nakon molitve krunice i litanija, u 20 sati bit će slavljena sveta misa kod zavjetne kapelice i procesija sa svijećama uz kip Majke Božje Molvarske.

Na svetkovinu Velike Gospe, uz središnje misno slavlje u 11 sati koje će predvoditi biskup Mrzljak, bit će još jutarnja sveta misa u 7 sati, a zatim i u 9 sati kod zavjetne kapelice koju će predslaviti o. Vladimir Vidović, glavni uredik Veritasa, nakon koje slijedi procesija s kipom Majke Božje Molvarske do župne crkve.

U 16 sati slavit će se sveta misa s blagoslovom djece i roditelja, a zahvalna sveta misa bit će u 19 sati.

čitam...
Loading...