JEDNAKI UVJETI ŠKOLOVANJA

Mostovac Božo Petrov od Vlade traži sredstva za dovršetak brze ceste i gradnju škole na Podolicama

Božo Petrov, amandmanom je predložio izgradnju Osnovne škole na Podolicama, a to je jedan u nizu desetaka amandmana kojima Most traži bolje uvjete za školovanje djece, obnovu i izgradnju škola i sportskih dvorana.

11:00h
0
Božo Petrov na Renesansnom festivalu
foto// Ivan Brkić

Predsjednik Mosta i saborski zastupnik Božo Petrov, jučer je na održanoj sjednici Hrvatskog sabora izrazio nezadovoljstvo u vezi neprihvaćanja amandmana koji između ostalog govori o gradnji osnovne škole u Podolicama.

– Barem bi po ovom amandmanu Koprivnica imala jednosmjensku nastavu, odnosno učenici ove škole. Podolice su ujedno i najveći mjesni odbor. Malo mi je to čudno jer ova Vlada je 2016. godine obećavala uložiti osam milijardi kuna u obrazovanje, a ostala je kratka za više od četiri milijarde – naglasio je Božo Petrov.

Također, predao je amandman kojim predlaže državi da izdvoji 10 milijuna kuna za izgradnju Osnovne škole na Podolicama. No, to nije sve, Petrov smatra kako je brza cesta vrlo važna za ovaj kraj, a od nje zasad ništa.

– Dvotračna brza cesta stigla je 2016. do Križevaca i usprkos obećanjima nikad nije krenula prema Koprivnici. Tako je Koprivnica ostala u prometnom slijepom crijevu. Nije samo Slavonija u depopulacijskom problemu, već je on prisutan i u podravskim, a naročito bilogorskim selima – kazao je Petrov.

Dakle, Božo Petrov iz Metkovića, predsjednik stranke MOST, amandmanom je predložio izgradnju OŠ Podolice i dovršetak brze ceste, a to je jedan u nizu desetaka amandmana kojima Most traži bolje uvjete za školovanje djece, obnovu i izgradnju škola i sportskih dvorana jer djeca u Hrvatskoj moraju imati jednake uvjete školovanja i upravo zato se zalaže za izgradnju ili obnovu škola u Sinju, Metkoviću, na otocima, u Karlovcu, Koprivnici, Jastrebarskom itd.