25.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prepucavanja

Mreža nastavlja verbalni rat s gradonačelnikom Jakšićem: Potpuno se izgubio u želji da vlada autokratski, zadire u temelje demokracije
M

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Ne propustite

Koprivnički ogranak Mreže nezavisnih lista reagirao je na odgovor gradonačelnika Mišela Jakšića, koji im je uputio prije nekoliko dana nakon što su mu za prvu godinu mandata dali jedinicu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Gradonačelnik Mišel Jakšić po svemu sudeći potpuno se izgubio u svojoj želji da godinu dana nakon lokalnih izbora Koprivnicom zavlada autokratski, s obzirom da u svojem posljednjem istupu prema Mreži nezavisnih lista zadire i u same temelje demokracije.

Osim što na pitanja legitimno izabranog predstavnika naroda Ivice Suvalja mjesecima ne želi dati odgovor gdje je završilo 20 milijuna kuna od prodanog plinskog biznisa, na članove oporbe okomio se rječnikom neprimjerenim našem demokratskom uređenju.

Naime, na jednom internetskom portalu gradonačelnik Jakšić je, navodi se, svojim oponentima poručio da bi im bilo bolje pitanja postavljati na Gradskim vijećima ili zborovima mještana. Predstavnici Mreže nezavisnih lista kao oporba svoja će pitanja postavljati na način i mjestima koja sami smatraju najprikladnijima, a ne gdje će im određivati gradonačelnik Jakšić. To ćemo činiti tamo gdje držimo da će komunikacija biti najvidljivija i najjasnija biračima koji su gradonačelniku dali svoj glas, kako bi sami procijenili jesu li donijeli dobru odluku.

Gradonačelnik Jakšić se oko pitanja plinskog biznisa poziva na transparentnost proračuna za što mu je Institut za javne financije dao pozitivnu ocjenu. Mreža nezavisnih lista ne dvoji da je proračun transparentan, već ponovno traži jasan odgovor na pitanje, na koje stavke u proračunu je raspoređeno 20 milijuna kuna od gradske imovine odnosno prodanog plinskog biznisa i podzemne infrastrukture?

Vezano uz ocjenjivanje Mrežinog vijećnika Ivice Suvalja “jedinicom”, gradonačelnika podsjećamo da je na lokalnim izborima sa Suvaljem kao kandidatom za zamjenika gradonačelnika Krešimira Papca morao u drugi izborni krug, što se teško može nazvati neprolaznom ocjenom od strane biračkog tijela.

Gradskoj vlasti na kraju ponavljamo i drugo neodgovoreno pitanje – tko će nakon podjele Komunalca preuzeti otplatu višemilijunskog kredita za Pevec?

Držimo da bi jasni i nedvosmisleni odgovori na naša pitanja u konačnici bili doista prilog pozitivnom utjecaju na komunikaciju u javnom prostoru – poručuju iz Mreže.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nova nesreća

NEVJEROJATNO Dijete vozilo quad, a klinac ih “ganjao” na motociklu i stradao, u bolnici je s teškim ozljedama

Nesreće s motorima i quadovima u posljednje su vrijeme sve češće, a posebno zabrinjava što su vozači vrlo mladi....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×