20.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mršić o postizbornim lokalnim koalicijama
M

Ne propustite

Preslagivanja koja će sa sobom donijeti rezultati parlamentarnih izbora i novi odnosi političke moći među strankama vjerojatno tjeraju brojne čelnike općina i gradova da se zapitaju koliko su stabilne njihove lokalne koalicije.

Dobar povod za brigu može im biti Skupština Koprivničko-križevačke županije, u kojoj su HNS i HSU po uzoru na državnu razinu i Kukuriku koaliciju priklanjanjem SDP-u pretvorili u oporbu dotadašnje saveznike iz HDZ-a i HSS-a. Ipak, koprivnički gradonačelnik i koordinator Kukuriku koalicije za 2. izbornu jedinicu Zvonimir Mršić smatra da do takvog raspleta neće doći na nižim razinama: “Ni jedna od stranaka koja je u koaliciji nema takve statutarne obaveze da bi priječila koaliranje na lokalnoj razini s nekim drugim partnerima, izuzev naravno s HDZ-om.” 

Stoga postojeće koalicije, poput primjerice one umirovljenika i HSS-a u križevačkom Gradskom vijeću, prema mišljenju Mršića ne bi trebale doći u pitanje.

 tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×