24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mršić primio Koordinaciju udruga osoba s invaliditetom
M

Ne propustite

Povodom sutrašnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gradonačelnik Koprivnice, Zvonimir Mršić, primio je Koordinaciju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju u Koprivnici. Predmet razgovora bili su problemi s kojima se udruge susreću u svom djelovanju, a koji su poglavito financijske naravi.

Tako su se predstavnici udruga požalili na situaciju u kojoj jedva plaćaju ljude zaposlene u udrugama te kažu kako je njihova budućnost zaista neizvjesna, ukoliko Grad Koprivnica ne pomogne kod sufinanciranja plaća. Zamolili su gradonačelnika da o tome vodi računa u procesu sastavljanja gradskog proračuna za 2012. godinu.

Gradonačelnik za nastalu situaciju krivi vladajuće: “Ovo je klasičan primjer donošenja odluka temeljem političke diskrecije. Udruge osoba s invaliditetom koje djeluju na području grada Koprivnice su udruge koje su pisale projekte i dobile sredstva ili ozbiljne odgovore na svim natječajima u Hrvatskoj i velikoj većini natječaja u EU. Udruga slijepih KC-KŽ županije je prva udruga koja je povukla sredstva iz CARDS programa. I sad, nakon 10 godina djelovanja, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi odjednom je prekrižilo sve udruge iz Koprivnice koje su pisale projekte.” Mršić smatra da mora uslijediit temeljita reforma socijalne skrbi jer novi Zakon o socijalnoj skrbi svu odgovornost i poslove stavlja na teret lokalnoj samoupravi, a novac se zadržava u ministarstvu.

Predstavnici udruga složili su se sa gradonačelnikom da udruge u Koprivnici djeluju na visokoj razini te da je zbog samih osoba s invaliditetom i njihove integracije u društvenu zajednicu nužno zadržati tu razinu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OŠ Molve

FOTO Učenici iz Molvi prisustvovali na okruglom stolu “Gen Z Akademija”, nakon toga uslijedilo je fotografiranje s influenserima

U utorak, učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Molve prisustvovali su okruglom stolu pod nazivom "Gen Z Akademija"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×