Mršić ugostio američke studente koji u Koprivnici provode jezičnu igraonicu

09:23h
0
Dvojica američkih studenata boravit će u Koprivnici tri tjedna // foto: Ivan Brkić

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić jutros je u svome uredu primio zanimljive goste. Riječ je o dvojici američkih studenata koji posredstvom američke studentske organizacije Learning Enterprises već desetak dana borave u našem gradu.

Tijekom svog boravka, ovi mladići, od kojih jedan dolazi iz New Yorka, a drugi iz grada pored Chicaga, vode američku jezičnu igraonicu u Domu mladih u organizaciji Udruge UMKo, što djeci i mladima u Koprivnici pruža mogućnost za besplatno učenje engleskog jezika i upoznavanje s američkom kulturom.

Jezične igraonice u Domu mladih traju šest tjedana, a nešto više o samoj organizaciji Learning Enterprises rekla je Helena Hećimović, kod koje su ovi američki studenti i smješteni.

– Organizacija Learning Enterprises  u više zemalja svijeta organizira boravak studenata prestižnih američkih fakulteta radi upoznavanja lokalne kulture i međukulturalne razmjene. Studenti prvo dolaze u Budimpeštu gdje se upozanavaju sa cijelim sustavom i jedni s drugima, a zatim na tri tjedna odlaze na neku destinaciju. Ova dva studenta boravit će u Koprivnici tri tjedna, a prije njih naše gošće su bile dvije cure – objasnila je Hećimović te naglasila kako se ovaj program u Koprivnici provodi već devetu godinu zaredom.

Američki studenti objasnili su Mršiću kako im je ovo lijepa prilika da nauče nešto više o našoj zemlji, povijesti, jeziku, kulturi i običajima te izrazili zadovoljstvo Koprivnicom koja ih je oduševila na prvi pogled.

– Za razliku od gradova iz kojih dolazimo, Koprivnica je jako mirno mjesto, nema žurbe ni prometa kao kod nas, a oduševili su nas i brojni parkovi te zelene površine. Isto tako, primjetili smo da se brojni građani voze biciklima, a već smo se i okupali na gradskim bazenima – ispričali su studenti dojmove o Koprivnici.

Nakon što su mu zaželjeli puno uspjeha na budućim lokalnim izborima, Mršić je studentima zaželio lijep provod u Koprivnici te im kao uspomenu poklonio majice TZ Grada Koprivnice.

čitam...