18.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mršić ugostio direktora GTN-a – tvrtke koja će u Koprivnici mjeriti geotermalni potencijal
M

Ne propustite

U okviru Iger-CSK projekta istraživanja geotermalnih izvora energije, a u skladu sa IPA programom prekogranične suradnje, u ožujku je odabrana kompanija za mjerenje geotermalnog potencijala. Najpovoljniju ponudu dala je njemačka kompanija Geothermie Neubrandenburg GmbH (GTN).

Izvršnog direktora GTN-a za podzemne radove Dr. Petera Seibta danas je u svom uredu primio koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić, zajedno sa svojim zamjenikom, Draženom Prosom i voditeljem koprivničkog ureda Razvojne agencije DAN Sjever d.o.o., Ivanom Jelićem. U razgovoru su gotovo svi detalji finalizirani, a potpisivanje ugovora vrijednog 150 tisuća eura, koliko je u projektu predviđeno za mjerenje geotermalnog potencijala, sa njemačkom kompanijom uslijedit će idući tjedan.

 

Tvrtka GTN obavlja poslove na područjima korištenja geotermalne energije, geologije, geomodeliranja i drugim. Poseban naglasak stavljaju na korištenje obnovljivih izvora energije zbog umanjivanja štetnih utjecaja fosilnih goriva.

Iger-CsK zajednički je projekt mađarskog grada Csurga i Koprivnice. Cilj projekta je identificirati geotermalne izvore na području dvaju gradova  te otkriti najprikladnije lokacije za postavljanje geotermalnih izvora koristeći se geotehničkim metodama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×