30.1 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
UŽAS

Muškarac (48) optužen zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina
M

Tereti ga se da je navedeno kazneno djelo počinio 6. prosinca 2019. godine u okolici Čakovca.

Ne propustite

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu nakon provedene istrage podignulo je optužnicu protiv 48-godišnjaka.

Na stranicama Državnog odvjetništva RH stoji kako je razlog počinjenje kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina. Tereti ga se da je navedeno kazneno djelo počinio 6. prosinca 2019. godine u okolici Čakovca.

U članku 158. hrvatskog Zakona, koji govori o spolnoj zlouporabi djeteta mlađeg od 15 godina, stoji “tko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom mlađim od petnaest godina, ili ga navede da izvrši spolni odnošaj ili s njime izjednačenu spolnu radnju s trećom osobom ili da nad samim sobom izvrši sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.”

Također, u drugome stavku piše da “tko nad djetetom mlađim od petnaest godina izvrši bludnu radnju, ili ga navede da izvrši bludnu radnju s drugom osobom ili da nad samim sobom izvrši bludnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.”

Peti stavak, pak, govori o onome “tko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom mlađim od petnaest godina uz primjenu sile ili prijetnje, obmane, prijevare ili zlouporabom ovlasti ili teškog položaja ili odnosa zavisnosti djeteta o njemu, kaznit će se kaznom zatvora od tri do petnaest godina.”

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vesele kolone

FOTO Tako se slavi kraj nastave! Mali Radići dan iskoristili za odlazak u kino, pogledajte to veselje

Učenici diljem Lijepe Naše broje dane do završetka školske godine. Posljednji tjedan učenici Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnice iskoristili...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×