uvjetna kazna zatvora

Muškarac iz Križevaca (45) štiteći ugled supruge prijetio poznanicima: Dići ću vas u zrak, prostrijeliti, o vama će se čitati u crnoj kronici

Poznaju se od ranije jer je Kristina radila u kozmetičko-frizerskom salonu njegove supruge. Dobila je otkaz 2020. godine i tu su krenuli problemi

10:25h
0
mg
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Sasha Josip (45) iz Križevaca, na Općinskom sudu u Bjelovaru proglašen je krivim i osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora zbog prijetnji koje je još u svibnju 2020. godine izrekao prema poznanicima Ivanu i Kristini. Poručio im je preko telefona “dići ću vas u zrak, prostrijelit ću vas, nije mi teško odležati dvije tri godine, o vama će se čitati u crnoj kronici“ te tako počinio dva kaznena djela protiv osobne slobode.

Općinsko državno odvjetništvo optužnicu je podiglo sredinom lipnja te iste godine, a u svojoj obrani optuženi Sasha Josip naglasio je da se ne smatra krivim. Kazao je da Ivana poznaje četiri godine, a Kristinu desetak, jer je nekada radila u kozmetičko-frizerskom salonu njegove supruge. Dobila je otkaz u proljeće 2020. godine, nakon čega je Ivan vrijeđao njegovu suprugu i prijetio da će ih financijski uništiti.

Vrijeđao je i njega na telefon kada ga je nazvao, na što je Sasha Josip pukao i, kako je izjavio, u afektu izgovorio teške riječi zbog kojih je osuđen. Štoviše, ni ne sjeća se da ih je izgovorio, a sve to napravio je kako bi zaštitio suprugu. Ipak, snimka razgovora preslušana je na raspravi, nakon čega je optuženi izrazio žaljenje i kajanje i poručio kako mu je žao zbog svega.

Kristina je potvrdila kako je čula prijetnje, jer je Ivan mobitel stavio na razglas, dok je Ivan priznao da je spomenutog dana nazvao Sashu Josipa da smiri situaciju, jer je otac supruge od okrivljenog došao u salon njegove djevojke Kristine, koja je nakon otkaza otvorila svoj obrt, i poručio jednoj od zaposlenica da ne priča ružno i ne širi laži o njegovoj kćerki. Kazao je da ga je tijekom razgovora Sasha Josip verbalno napao i poručio da će ih dići u zrak. To je kod njih izazvalo strah i uznemirenost i slučaj su odmah prijavili.

Sud je u konačnici optuženom 45-godišnjaku u odnosu na svakog oštećenog, Kristinu i Ivana, utvrdio kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca, odnosno osudio ga na jedinstvenu od šest mjeseci, ali uvjetno na godinu dana.