19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
evo što se sve događalo

Muzej grada Koprivnice imao bogatu godinu uz brojne programe i izložbe, Čimin: Bilježimo porast od gotovo 2000 posjetitelja
M

Muzej grada Koprivnice sukladno godišnjem programu rada i razvitka ustanove organizira izložbe, bavi se očuvanjem kulturne baštine, digitalizacijom, edukacijom i nakladništvom.

Ne propustite

Muzej grada Koprivnice sukladno godišnjem programu rada i razvitka ustanove organizira izložbe, bavi se očuvanjem kulturne baštine, digitalizacijom, edukacijom i nakladništvom.

U 2023. godini muzejske programe koristilo je gotovo 15.000 posjetitelja.

– Prošla godina bila je uistinu vrlo raznolika i plodonosna što se ogleda i u vidu povećanja broja naših korisnika – rekli su iz Muzeja grada Koprivnice.

U Galeriji Koprivnica predstavljene su muzejske i umjetničke izložbe i to Put čipke, Likovna baština iz muzejske zbirke Židovske općine Zagreb, Arbor vitae Gordane Špoljar Andrašić, Rastakanje Tonija Franovića i Važno je zvati se IVAN: Generalić / Večenaj / Rabuzin / Lacković iz Zbirke Vladimira Malogorskog, a do kraja godine realizirana je izložba fotografa Krešimira Tadića i Drava Art Biennale 2023.

U Galeriji skulptura Ivan Sabolić u Peterancu postavljena je izložba naziva Sakupljači i ostavštine: Ivan Sabolić kao autorova ostavština 1986. godine, a potom i 1903. u Hrvatskoj u povodu 120. obljetnice hrvatskog narodnog pokreta i takozvane Kunovečke bune, te u suradnji s Udrugom žena Peteranec u sklopu Galovićeve jeseni Svilni robec i šlingana bluza o povijesti odijevanja u Peterancu.

Hlebinska galerija u ovoj je godini dočekala kraj obnove i krajem godine predstavila je skupnu likovnu izložbu Igra, koja je prethodno predstavljena i u Prelogu.

U provedenim istraživanjima treba istaći zaštitna arheološka iskopavanja lokaliteta Sveta Klara u Novigradu Podravskom i onog u Draganovcu, a tijekom godine proveden je veći broj konzervatorsko-restauratorskih zahvata na raznovrsnim muzejskim predmetima uz pomoć muzejskih tehničara i vanjskih suradnika među kojima se nakon punih pet godina u naš muzej vratilo Raspeće Ivana Večenaja iz 1978. godine.

U suradnji s koprivničkom knjižnicom održan je stručni skup posvećen književnici Boženi Loborec, a radovi izneseni na njemu objavljeni su u novom izdanju Podravskog zbornika koji je ovoga puta posvećen akademiku Dragutinu Feletaru kao njegovu glavnom pokretaču 1975. godine.

Objavljen je i zbornik radova sa znanstvenog skupa održanog u travnju 2022. godine naziva Romi u Podravini i njihovo stradanje u Drugom svjetskom ratu, kao i zbornik radova i katalog zbirke Ivana Sabolića u Peterancu.

Zbornici su predstavljani u Zagrebu, Koprivnici, Ludbregu i Đurđevcu.

– Što se broja posjećenosti tiče bilježi se porast od gotovo 2.000 posjetitelja više u odnosu na 2022. godinu i posjećenost objekata i programa Muzeja grada Koprivnice približila se brojci od 15.000, točnije ona iznosi 14.896 korisnika kada se zbroje posjete svih lokacija – rekli su iz Muzeja.

Foto: Muzej grada Koprivnice
Foto: Muzej grada Koprivnice
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×