23.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Samo je vu goricaj živlenja pravi raj

Muzej grada Koprivnice priređuje svečano otvorenje novog dijela stalnog muzejskog postava
M

Otvorenje je planirano na prostoru parka pred Muzejom, dok će se u slučaju lošeg vremena ono odviti u šatoru postavljenom u velikom muzejskom dvorištu

Ne propustite

Muzej grada Koprivnice u petak, 16. rujna 2022. godine, s početkom u 12 sati organizira svečano otvorenje novog dijela stalnog muzejskog postava pod nazivom „Samo je vu goricaj živlenja pravi raj“.

Postav je realiziran u sklopu INTERREG V-A programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. kroz projekt „Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja“ (reVITAlize) provođen od 1. rujna 2020. godine.

Nositelj je Grad Koprivnica, a partneri koprivnički Muzej i Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura.

Tijekom dvogodišnjeg trajanja projekta Muzej je realizirao 12 prigodnih izložbi, suorganizirao WineFest i Vinsku konferenciju, predstavio tradicijsku proizvodnju mošta za prošlogodišnjih Podravskih motiva, osmislio Plemenku kao novu sakralno-vinsku tematsku rutu, naručio interpretacijski plan novog postava, izradio web stranicu projekta i druge promotivne materijale (tisak, suveniri).

Kao posljednja aktivnost dolazi otvorenje ovog postava u kojem je u suradnji s Gradom Koprivnica obnovljen podrumski dio središnje muzejske zgrade, nabavljena potrebna oprema (namještaj, tehnika) i producirani audiovizualni materijali koji prate dvije teme: tradicijsko vinogradarstvo i pučku pobožnost. U odabiru predmeta i priča sudjelovali su gotovo svi muzealci, a postav je kombinacija tradicionalnog muzejskog shvaćanja izložbe i korištenja suvremenih mogućnosti interpretacije kulturne baštine kroz jedan dio podravske svakodnevice.

Otvorenje je planirano na prostoru parka pred Muzejom, dok će se u slučaju lošeg vremena ono odviti u šatoru postavljenom u velikom muzejskom dvorištu (ulaz iz Vijećničke ulice). Svoj dolazak potvrdila je ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, kao i brojni suradnici i prijatelji koprivničkog muzeja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pri sv. duhu

Obilježava se Tjedan upoznavanja groblja, Komunalac je pripremio nove spremnike kako bi ono bilo još urednije

Koprivničko groblje Pri Sv. Duhu kojim upravlja Komunalac, kao član udruženja ASCE (europskog udruženja značajnih povijesnih groblja) i ove...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×