20.7 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
socijalna osjetljivost

Na budućem đurđevačkom smještaju za starije i osobe s invaliditetom traju radovi na obnovi unutrašnjosti zgrade
N

Projekt obuhvaća radove na četiri etaže i preko 2000 m2, a zgrada će obnovom i preuređenjem zasjati u punom sjaju

Ne propustite

U samom centru Đurđevca u tijeku su radovi na obnovi i uređenju buduće zgrade Centra za smještaj starijih osoba i osoba s invaliditetom, a radove su obišli gradonačelnik Hrvoje Janči, koordinatorica projekta za gerontodomaćice Zaželi Mirjana Mišulin, Kristina Cvek iz Gradskog društva osoba s invaliditetom, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud te ispred izvođača radova direktor Bistre Krešo Habijanec.

Radovi teku zadanom dinamikom, a trenutno se postavljaju pregradni zidovi, keramičke pločice, glazure, žbukanje i instalacije. Do sada je realizirano oko 40% investicije, a očekujemo da će radovi završiti sredinom 2023. godine- rekao je direktor Bistre Habijanec.

Grad Đurđevac brine za starije sugrađane i osobe s invaliditetom
Foto: Grad Đurđevac

Rekonstrukcijom bivše zgrade Gradske uprave i dvije popratne zgrade uredit će se 30 soba za boravak 80 osoba, a predviđeno je da u organiziranom stanovanju borave osobe s invaliditetom te starije i nemoćne osobe.

– Naši članovi udruge imat će najviše koristi od ovog projekta. Predviđeni su i prostori za radionice, restoran s kuhinjom, upravni dio te prostor za udrugu. Ponuda će se dopuniti uslugom poludnevnog boravka za osobe s invaliditetom te stare i nemoćne koji nastavljaju život u obitelji. Ova investicija obuhvaća i uređenje okoliša, opremanje zgrade i nabavu vozila prilagođenog osobama s invaliditetom – rekla je Kristina Cvek iz Gradskog društva osoba s invaliditetom.

Grad Đurđevac brine za starije sugrađane i osobe s invaliditetom
Foto: Grad Đurđevac

– Ovaj projekt je rezultat našeg rada na osiguravanju boljih uvjeta i standarda života za naše starije sugrađane. Kroz usluge poludnevnog boravka i stalnog boravka cilj nam je da im osiguramo nove sadržaje i aktivnosti te da im na taj način odgodimo trajno smještanje u starački dom. Svi oni koji su cijeli život ovdje radili i stvarali u ovom gradu, plaćali poreze i doprinose imat će osiguran smještaj kad budu trebali posebnu skrb i pomoć- istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Projekt obuhvaća radove na četiri etaže i preko 2000 m2, a zgrada će obnovom i preuređenjem zasjati u punom sjaju.

Grad Đurđevac brine za starije sugrađane i osobe s invaliditetom
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×