15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Drava life projekt

Na Dravi niču novi rukavci, uložili milijune eura za zaštitu prirode i ljudi od poplava
N

S obzirom na inflaciju i izvedene radove, voditelji procjenjuju da bi na kraju realizacija projekta mogla premašiti i 10 milijuna eura

Ne propustite

U tijeku su intenzivni radovi na obnovi dravskih rukavaca na području općina Gola i Hlebine, u sklopu projekta Drava life.

Ove godine, navode voditelji projekta, radovi ulaze u završnu fazu, a cilj je zaštita ekosustava rijeke Drave, kako ističu – jedne od posljednjih europskih doprirodnih rijeka. Namjera je poboljašti njenu dinamiku i morfologiju duž 300 kilometara toka kroz Hrvatsku. Trenutno se intenzivno radi na području Novačke, u obnovi tamošnjih rukavaca. Osim što se obnavljaju grade se i novi, recimo u blizini Gabajeve Grede.

Projekt bi mogao premašiti vrijednost od 10 milijuna eura // Foto: Stjepan Dolenec

Ovaj projekt, osim zahvata na ugroženim staništima, obuhvaća i bolju zaštitu naseljenih područja od poplava. Ukupna vrijednost projekta je 4,6 milijuna eura, a 60 posto sufinancira Europska komisija. S obzirom na inflaciju i izvedene radove, voditelji procjenjuju da bi na kraju realizacija projekta mogla premašiti i 10 milijuna eura.

Partneri u projektu su Hrvatske vode, Javne ustanove za zaštitu prirode iz naše, Varaždinske i Virovitičko-podravske županije, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek te WWF Austrija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Novigradu Podravskom

Kobre zaustavile pijanog Iveka na omiljenom traktoru, bez vozačkog ispita – sud ga kaznio s 2220 eura!

Sjećate li se kad smo pisali o našem Iveku koji je pijan i bez dozvole vozio svoj omiljeni traktor...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×