19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
obnovljvi izvori energije

Na đurđevačkom vrtiću postavljeni su solarni paneli, uskoro ih dobivaju sve područne škole i kompostana
N

Cilj projekta je proizvodnja vlastite električne energije kako bi vrtić u cijelosti bio energetski neovisan i kako bi za svoje potrebe koristio proizvedenu struju

Ne propustite

Nije tajna da su se Đurđevčani okrenuli obnovljivim izvorima energije kako bi smanjili režijske troškove koji su posljednjih mjeseci porasli.

Ranije su solarni paneli postavljeni na zgradi Javne vatrogasne postrojbe u Đurđevcu i dvorani Osnovne škole Đurđevac.

Sada je došla na red zgrada Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac gdje su započeli radovi na postavljanju solarnih panela

– Vrtić je u suradnji s Gradom Đurđevcom uspješno osigurao sredstva za izgradnju solarne elektrane snage 80 kwh. Vrijednost radova iznosi oko 108.000 eura, a projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu s oko 43.300 eura – ističu iz Grada.

Dodaju da je cilj projekta proizvodnja vlastite električne energije kako bi vrtić u cijelosti bio energetski neovisan i kako bi za svoje potrebe koristio proizvedenu struju. Time će se posljedično smanjiti troškovi režija, ali i emisija stakleničkih plinova.

Gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je da su ulaganjima još ranije značajno energetski obnovili vrtić.

– Zamijenili smo krovište i stolariju, modernizirali rasvjetu, pripremu tople vode i podno grijanje, a ovaj projekt je samo nadogradnja. Pripremljeni su i projekti energetske obnove svih područnih škola, a i na kompostani će se u narednim tjednima postavit solarne ploče. Plan nam je  da sve naše ustanove i tvrtke budu energetski učinkovitije i energetski neovisne što će biti od velikog značaja u ovo vrijeme kad rastu cijene energenata – poručio je Janči.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pjesme Podravine i Podravlja

FOTO/VIDEO Dvorana na pitomačkom festivalu popunjena je do posljednjeg mjesta, zapjevala i poznata Filipinka

Počeo je glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja, tradicionalni festival koji već više od 30 godina privlači ljubitelje tradicionalne...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×